Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes je také spousta lidí, kteří jsou přesvědčeni, že jim angažovanost v pravicové politice pomůže a mohou na ní také ztratit body, nikdo neví, co zítřek přinese. Historie se stále opakuje.

0 0
možnosti
MB

Opakovaně tvrdím, že Přímá volba je nedomyšlený počin. Úlitba klidu, hozená kost, která se vzpříčila v krku. Jde to proti smyslu parlamentní demokracie. Logicky, kandidát musí štěpit - V podstatě jde o vznik "nové politické strany". Sranda, kdy se nový prezident odvolává na svůj mandát. Že mu dává větší pravomoci. Nedává - Ústava se vůbec nezměnila. Vrcholem je, když M. Zeman objížděl a děkoval svým voličům. Dá se to v systému chápat. No dobře a kdy přijede prezident ČR? Revoluce byla o odstranění osob z KSČ, o Stb ani nemluvě. Tož se zase hlásí. Opravdu, to není možné. Člověk by očekával, že se poradují. Nikdo je nepronásleduje, mohou žít. Oni zase jo a ano - nejlépe na Hradě !? :-) ...

0 0
možnosti
Foto

Sám bych se bez prezident obešel. Nechyběla by mi ani sněmovna či senát. Stačila by mi demokraticky zvolená vláda, která by si měla rozmyslet přicházet se zákony, které by naštvaly voliče.

1 0
možnosti
OU
OU
JP

Problém není ani tak v otázce, zda kandidát byl či nebyl komunista, ale v přímé volbě. Do té se totiž hrnou různí asociálové beze studu, bez zábran, zatímco ti slušní do takového zápasu mnohdy bez pravidel se účastnit zdráhají. Myslím, že pan Zima bude jen do počtu těch třiceti, čtyřiceti nebo kolik bude kandidátů, které čeká ocenění možná nějakým nevýznamným procentem. Na druhé straně nevidím důvod, proč by měl reprezentovat stát bývalý komunista, nacista, estébák, kágébák a jiná svoloč. Těch ostatních je snad více.

2 0
možnosti
Foto

Souhlas. Jsem osobně od začátku odpůrce přímé volby, která mi přijde v zastupitelské demokracii absurdní a je absurdní, protože tímto způsobem se negenerují apolitické osobnosti s nějakým zásadním kreditem, ale zase jen političtí nebo na politiku napojení kariéristé, kteří, nevím proč, nevím jak, uhranou voliče.

1 0
možnosti
Foto

:-)Proč strašit Mikulášem v létě. Ovšem ona léta osmdesátá se sice od let padesátých lišila, ale kádrování až tak ne, ač asi jak kde a jak u koho. Např. u mé nejtarší dcery to bylo obdobné tomu, co jsem zažil ještě i já. Ba ani po listopadu se leckteré řetězce nezpřetrhaly. A jednu .,,perličku" z jednoho TV přenosu z oslav 17.listopadu. ,,Vy jste těmi novými budoucími patrici, kteří ..." pravil rektor ke studentům. I vzpoměl jsem i na ty, kteří sebe kdys označovali za rudou šlechtu, ke které onen rektor svého času také patřil:-)

0 0
možnosti
JD

A co takový Mikuláš Bek, kariérní komunista také! Momentálně člen současné vlády.

Komu nevadí, dá mínus, Komu vadí, dá plus!

Krásná anketa.

Mně vadí Zima i Bek.;-);-);-)

4 0
možnosti
Foto

Mně zase vadí Jura. :-)

4 3
možnosti