Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Semafor Jiřího Suchého, již oprávněně vstoupil i do školních škamen - učebnice. Podobně paráda, kdy mládežníci ve vlaku, u táboráku trsají rytmy a znají slova ! Co více si autor může přát ? Vešel do dějin, radost lidem udělal ...

Co tak asi bude psáno o dalších autorech semaforu ? O snaze využít situace a jmenovat se velitele všeho ? Metnar, to pro Bureše zkusil - naštěstí neuspěl. Zkusila to i Maruška spravedlivá, proháčkovat Střet zájmů ! I psavá Dostálová má esej ! Zákon o povolování staveb sice nemá - zase má čas na slohovou práci do Brusele - Střet není = Bureš je náš střed ...

Nelenila ani majitelka OKD - Schillerová ! Už se veršuje - "Alenko stůj, auto houká na něm v pytlích černá mouka. Auto virus rozváží, z karvinského nádraží" ! ANO, semafor - Já tam vidím zaseklou červenou, ba i tu rudou ! ... :-)

1 1
možnosti
Foto

Slovo semafor existovalo dávno před tím, než bylo použito jako název divadla malých forem, jednoho z mnoha, i když proslaveného.

Slovo semafor bylo v převzato z francouzštiny (původně bylo v 19.stol. vytvořeno z řeckých slovních základů) a znamená "nosič signálů". Ekvivalentem je termín "světelné signalizační zařízení"

Divadlo Semafor (lidově též Sem tam fór) proniklo do učebnic české literatury.

Metnar, Babiš ani Schillerová nemají, alespoň dosud, s literaturou nic společného. Kromě toho nic nedokazuje, že právě tito tři jsou autory covidového semaforu. Absolutně tedy nemá smysl se zabývat tím, zda budou ve stejných učebnicích jako divadlo Semafor.

2 0
možnosti