Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Nejsem si moc jistý, zda pan Turner ve svém příspěvku výrazně nemanipuluje se svými čtenáři blogu a některé věci záměrně nezamlčuje. Vycházím z článku uveřejněném na Parlamentních listech z 10.3., který má zřejmou souvislost s volbou do rady ČT a zřejmě i souvislost s uniklým emailem z hnutí ANO. Jistě můžeme, tvrdit, že Parlamentky nejsou důvěryhodným zdrojem, to však neznamená, že se událost nestala a neměli bychom k jednoznačným až poplašným tvrzením p. Turnera přistupovat obezřetněji. Asi bychom si měli o problému získat plastičtější obrázek - a nedělat si iluze, že nemanipuluje ani druhá strana.

Ještě před emailem z okruhu lidí kolem hnutí ANO, kterou pan Turner charakterizuje jako normalizační praktiku, totiž patrně existuje ještě jeden nátlakový email - tentokrát v podání neziskovky zvané Rekonstrukce státu, která rozzuřila některé poslance hnutí ANO. Ze strany neziskovky (pokud takový email skutečně napsala) by se jednalo o podobnou normalizační praktiku, jakou kritizuje p. Turner, kdy liberálně progresivistický neziskový sektor tlačí na poslance, aby hlasovali pro "správné" adepty, tedy proti nepohodlným lidem jako Xaver Veselý, p. Lipovská či p. Pikora.

Nechám na vás, ať si uděláte sami názor na celou událost. Níže připojuji zdroj, můžete si jej přečíst. Vzhledem k tomu, že Parlamentní listy jsou ze strany liberalistů napadány jako neobjektivní, tak raději své úvahy výše píšu ve formě podmiňovacího způsobu.

Zdroj:

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Xavera-Lipovskou-Pikoru-nebrat-PL-ziskaly-dukaz-jak-neziskovky-tvrde-zasahuji-do-volby-Rady-CT-616414

16 3
možnosti
LV

Je to trochu rozdíl, pokud na poslance apeluje neziskovka (sdružení občanů), a nebo poslanec, šéf výboru zodpovědného za volbu členů rady. Ta neziskovka nemá žádnou možnost výsledky voleb ovlivnit, pan Berkovec má takovou moc naprosto zásadní. Ne neziskovka, ale Berkovec odpovídá za nestrannost, za férový průběh voleb. Kdo mu dnes uvěří, že do té volby nezasáhl? Že ji nezmanipuloval? I Zeman tvrdí, že v politice platí presumpce viny. Ačkoliv - jak na koho, že ANO?

7 9
možnosti
PV

Problém je možná ještě jinde. Unikl email z hnutí ANO, který měl být důvěrný. ANO má z toho ostudu. Její problém.

Jste si ale stoprocentně jistý, že podobné emaily, podobná doporučení, pouze s jinými jmény neběhají po klubech TOP09, ODS či STAN? Já tak naivní nejsem. Dokonce si myslím, že z hlediska neziskovek není ani Rekonstrukce státu jediná, která se snaží ovlivnit volbu.

A že neziskovky nemají žádnou možnost ovlivnit volbu? Bejvávalo. Dnes jsou liberálně progresivistické neziskovky pevnou součástí moci s docela slušným vydíracím potenciálem. Vy (poslanci či státní úředníci) navalíte prachy na naši činnost a budete skákat, jak poručíme, a my vás za to necháme být na pokoji... Stačí se jen podívat, jaké tučné příspěvky plynou neziskovkám prostřednictvím přerozdělování veřejných peněz.

11 0
možnosti