Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten salafismus jste moc nevydefinoval. Kdybyste jej definoval, tak zjistíte, že se jedná o ten původní islám a že tedy problém je v islámu samotném. Dobývání středního východu a severní Afriky v 7. století určitě nezpůsobil Wahháb. Wahháb se pouze chtěl vrátit do starých dobrých časů.

0 0
možnosti
JL

V Rusku se s muslimy, kteří používají násilí, nepárali - likvidace, vězení. Liberálové v Evropě je krmí, ubytují, dají jim snad 30 000 kč na měsíc, a oni se jim odmění řezáním hlav a střelbou do civilistů. V tom bude asi ten rozdíl...Bič a nebo cukr?

4 0
možnosti
PB

P43e55t75r 54B55u36r21i77a47n

9. 11. 2020 19:46

Váš článek je napsán čtivě a komplexně pojednává o daném tématu, včetně jeho vývoje (mohu-li tak soudit). Tedy za technické zpracování karma.

Ovšem vtírá se prostá otázka Qui bono, Why, tedy proč? Proč máte potřebu někomu vnucovat co si má sám myslet o islámském terorismu a jak se má, či nemá k němu vyjadřovat? Proč máte potřebu ideologicky školit ty, kteří násilí sami nepáchají, nýbrž naopak odsuzují, místo těch, kteří ho páchají z náboženských pohnutek a ty ještě nazývat zaobaleně "pouhými vrahy" bez nějakých příčin a souvislostí?

Jaký smysl má na pohřbu přejetého dítěte arogantně poučovat pozůstalé o tom, jak se mají chovat k ostatním řidičům a jak je oslovovat, aby to bylo korektní a nijak se jich to nedotklo?

Docela mě šokovaly dvě věci z vašeho jinak velmi opatrně napsaného blogu. Dvě věci, kde jste se neudržel. A to:

- Současná problematika islámu je velkým tématem, ke kterému se věcně vyjadřují odborníci i poučení laici, publicisté i politikové, ale také v emotivní rovině lidé ovlivnění spíše nenávistnou propagandou než relevantními informacemi,...

Přeložím to češtiny: Kdo islám nekritizuje, nebo jen velmi opatrně, ten je člověk poučený a znalý, kdo ho kritizuje včetně terorismu s ním spojeným, ten je primitivní krumpáč bez vlastního myšlení vláčený tupostí a nenávistí, možná i sám nácek, tedy vrah.

- Cílem takové osvěty by mělo být, aby lidé nepodléhali zjednodušujícím, zkratkovitým a emotivně vytvořeným schématům.

...a proč? Proč tady horujete za kontrolu a deformaci svobodného myšlení lidí ne nepodobnou komunistickým nalejvárnám v praxi? Proč si třeba Jarda Děravý nemůže svobodně a sám myslet, že by s muslimy žít nechtěl, protože jsou divný a on prostě nechce?

A v neposlední řadě, proč všichni zastánci migračních hord upínají své síly jen na to jak poučovat místní o správném chování, místo toho, aby to vysvětlovali příchozím, kteří to potřebují evidentně jako velbloud drbání? Proč neškolíte ty, kteří terorismus páchají, místo těch, kteří ho kritizují?

8 0
možnosti
PK

Dovolil bych si přiložit dvě vyjádření z Turecka

Již více než pět set let teorie starého arabského šejka a hrubé interpretace generací špinavých a neznalých kněží zafixovali do všech detailů občanské a trestní zákony. Islám, tato absurdní teologie nemorálního beduína, je hnijící mršina, která otravuje naše životy. Politik, který potřebuje k vládnutí pomoc náboženství je zbabělec! Nikdy by neměl být zbabělec ve funkci hlavy státu. Proč si naše ženy oblékají závoj, aby zakryly obličej a odvracení se od pohledů mužů? Je to hodné civilizovaného lidu? Naše ženy, nejsou snad lidskými bytostmi obdařenými rozumem, jako my? Ať ukáží svou tvář bez obav a jejich oči nemají strach pohlédnout na kohokoli. Národ lačný pokroku nemúže ignorovat svou polovinu!

Atatürk, Mustafa KEM

„Minarety jsou naše bajonety, kopule naše přílby, mešity naše kasárny a věřící naši vojáci.“

Recep ERDOGAN předseda vlády islamistické víry v Turecku

8 0
možnosti
JL

Na to by se dalo říci, že civilizace se trošku točí v kruhu.

0 0
možnosti
JR

J49a98n 82R80á18ž

9. 11. 2020 18:01

Korán je výtvorem psychopata, který, aby jeho slova ostatní brali vážně tvrdil, že text Koránu jsou autentická slova Boha. Islám je ideologie založená na nepřátelství k jinakosti, což musí, zdůrazňuji musí, respektovat každý, kdo islám vyznává. Co je islamismus, co je islámský radikalismus, to jsou jen fráze bez skutečného obsahu.

Položme si otázku: Byl každý nacista zločinec? Schvaloval snad každý nacista mučení a vraždění, popřípadě to, co se dělo v koncentračních táborech? Můžeme důvodně předpokládat, že nikoliv. A přitom byla ideologie nacismu prohlášena za zločinou, za ideologii neslučitelnou z principy humánní, demokratické civilizace a je odsuzován každý, kdo se snaží ideologii nacismu šířit. A je to správné!

Proč se stejně nepostupuje při hodnocení islámu, si bude jako důležitou otázku pro budoucnost naší civilizace klást stále víc a víc lidí. Odpověď na ni budou muset najít a obhájit dnešní politikové, ale musí to udělat rychle, aby to neudělal způsobem, který se jim nebude líbit, někdo jiný.

10 0
možnosti
Foto

Arabské slovo džihád má zhruba význam „snaha o důležitou/významnou věc“. Ten, kdo je účastníkem džihádu, se označuje jako mudžáhid (tj. ten, kdo vede džihád). Klasičtí muslimští teologové a právníci vytvořili čtyři základní skupiny džihádu: Džihád srdcem – snaha být lepším muslimem a odolat tomu, co islám zakazuje Džihád jazykem – propagovat islám, šířit ho, veřejně kritizovat neislámské chování jiných muslimů. Džihád mečem – použití násilí nejen na šíření islámu, případně jeho obranu, ale i podpora muslimů, kteří jsou ve válce s nemuslimy.

3 0
možnosti
RS

R27a11d22e92k 52S97e43m10a

9. 11. 2020 16:29

Když chcete poznávat islám, zajeďte si do Turecka, Egypta nebo Tuniska. Nevidím důvod, proč bychom ho měli poznávat in natura v Praze, Brně nebo Ostravě. Díky bohu, že sem netáháme levnou pracovní sílu z Turecka, ale z Ukrajiny...

10 0
možnosti
Foto

Ústředním pojmem nejen wahhábismu, ale celého islámu je tawhíd, což znamená jedinost Boží a jím stvořeného řádu světa.

0 0
možnosti
JL

Problém náboženství, nikoliv asi všech, je v tom, že jeho nositelé - lidi - je začnou násilně vnucovat druhým (křesťanství, islám). Tam problém začíná. Jinak "jedinost boží" a představa, že Bůh stvořil svět, sama o sobě vůbec nikomu nevadí, je to jen myšlenkový koncept a existuje i v hinduismu. Pokud vím, animisti nikomu své náboženství nevnucovali, ani židé. Buddhismus ani za náboženství nepovažuju, neb nemají ideu Boha. Dokonce ani ateisti - s výjimkou komunistů - nikomu nevnucují systémově svou víru.

0 0
možnosti
Foto

Stoupenec islámu se nazývá muslim, což znamená „ten, kdo se podřizuj Bohu. Muslim je vyznavač islámu. Je úplně jedno, zda salafismu, wahábismus, sunitismus, alavismus.

9 0
možnosti
DH

D20a81v38i76d 65H11o27l73e47c

9. 11. 2020 15:54

Stačí říct: byl to muslim a v tom je vše.

6 0
možnosti