Diskuse

Božský sex

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je ten František vážně můj člověk:)R^:-) Pánbů totiž musí mít úžasný pocit, že Konečně!!!

0 0
možnosti
Foto

:-)František je dobrej

0 0
možnosti
Foto

Astrofyzik Robert Jastrow, který sám sebe označuje za agnostika, prohlásil: „Sémě všeho, co se odehrálo ve vesmíru, bylo zaseto v prvním okamžiku; každá hvězda, každá planeta a každá živá bytost ve vesmíru vznikla jako výsledek událostí, které byly do pohybu uvedeny v okamžiku kosmické exploze. Byl to doslova okamžik stvoření... Vesmír vznikl v jediném záblesku a my nedokážeme zjistit, co to způsobilo. Jak již bylo řečeno, tento závěr musí nevěřící vědce znepokojovat. Pozorovat reakci a nebýt schopní zdokumentovat příčinu je znepokojivé.

Jastrow uzavírá: „Pro vědce, který žije ve víře v moc rozumu, končí příběh jako špatný sen. Šplhá na horu poznání; zrovna se chystá zdolat nejvyšší vrchol; a když se konečně vyšvihne na poslední skálu, uvítá ho skupinka teologů, kteří tam sedí už celá staletí

0 0
možnosti
JL

František mě opět příjemně překvapil. Ano je to logické - Bůh stvořil vše, i požitek ze sexu, tudíž sex je božský. Hezká úvaha,.,..Jen by ted tedy mohli páni křesťani vypustit z Knihy knih třeba tresty ukamenováním na všechny hřích - hříchy jsou vlastně taky božské, tak proč hned kamenovat? Stačí pár facek.

2 0
možnosti
Foto

Správná poznámka. Uvažovat racionálně a logicky o katolické nauce však nejde. To byste brzo došel k závěru, že to je sbírka vzájemně si protiřečících dogmat. Mně se nejvíce líbí, spíš nelíbí, učení o trojjedinosti Boží. Duch Svatý bez jejího vědomí a svolení oplodnil pannu Marii a zplodil Ježíše. Bůh otec, Duch Svatý a Ježíš jsou jedno a to samé. Tedy Bůh zplodil sebe. To by se dalo rozvádět dál a došli bychom ke krásným paradoxům.

1 0
možnosti
Foto

Napsal jste:

"Již renesanční umělci a myslitelé počínají veřejně deklarovat to, co mnozí jiní vnímají, tedy že Písmo nenařizuje člověku trpět, ale pouze žít podle pravidel, která obecně vyjádřená třeba desaterem neodpírají člověku radost ani požitky, které nejsou na úkor jiných a nejsou dle aktuálních norem nemravné. Je s podivem, že od té doby, což je bratru 800 let, katolická církev mnohé z těchto myšlenek zcela nevstřebala."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757550

Jak jste přišel na těch 800 let? Renesance proběhla od 14. do 16. století, viz

https://cs.wikipedia.org/wiki/Renesance

1 0
možnosti

P.P.František je především člověk, Boží syn, Boží služebník a šéf katolické církve.

Erotika a sex jsou dary Boží!

P.P.František navrací církev k Ježíši Kristu!

:-)

1 0
možnosti

Tedy tělesné potěšení ano, ale jen v misionářské poloze. Žádné vulgární rozkoše!:-)

1 1
možnosti
Foto

:-)R^ Není to nikterak rozvedeno, tudíž si pod tím každý může představit, co chce, co je pro jedny vulgární, je pro jiné normou. Kněží žijící poctivě v celibátu mají možná o těchto záležitostech poněkud zkreslené představy.

1 0
možnosti
AL

Autor je celej štond z toho, že to, co se dověděl o církvi v občanské nauce nebo později v českých médiích, není zas tak úplně pravda a neví si s tím moc rady...

0 2
možnosti
Foto

Víte , pane Lisovský, plácat bez argumentů a bez ochoty si cokoli ověřit, umí každý trouba. Nechci vás k ničemu navádět, ale v historii mého blogu můžete najít dost článků z náboženskou tématikou, se kterými se sice nemusíte ztotožnit, ale ze kterých by vám mělo být poměrně jasné, že se historií náboženství i teologií poměrně intenzivně zaobírám. Nepasuji se na odborníka, ale rámec občanské nauky a mediálních zjednodušení jsem překonal již na gymnáziu, tedy cirka před čtyřiceti lety.

Jak by se vám líbilo, kdybych vás na základě vašich dvou urážlivých řádků v komentáři označil za bigotního katolíka neschopného se podívat ralitě do očí. Bylo by to stejné jako to, co jste udělal vy.

5 0
možnosti
Foto

Křesťanská církev přicházela s neslýchaným poselstvím: Přinášela poselství o rovnosti lidí, o důstojnosti a hodnotě lidského života, o důstojnosti ženy a jejího manželského a mateřského údělu a o její rovnosti s mužem. Křesťanství přineslo doslova sexuální revoluci, když zdůraznilo hodnotu sebeovládání a odpírání chtíči a omezilo sexualitu monogamním manželstvím. Bez křesťanství by Západní svět vůbec neexistoval

2 0
možnosti
Foto

Tento článek, pane Kindle není o tom, jaký byl přínos křesťanství a nikterak v něm proto ani žádná pozitiva nezpochybňuji. Můžete si všimnout, ale nemyslím si, že byste něco takového chtěl udělat, že nerozvádím ani zločiny a hrůzy které církev napáchala a které se jejím jménem a s jejím požehnáním děly. Konstatuji pouze, že katolická církev (jenom si vás dovolím poučit, že o „křesťanské církvi“, jak se zmiňujete, se dá, a to jen v jistém smyslu, hovořit jen do 11. stol.) v mnoha ohledech zamrzla ve středověku, nepřizpůsobila se stavu vědeckému poznání, vývoji společnosti, a hlavně v řadě případů neakceptovala humanistické a liberální principy. V tomto směru považuji papeže Františka za světlonoše zatemněných mozků bigotních katolíků.

1 0
možnosti