Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Dobře napsáno R^ Obzvlášť se v boji za svobodu slova vyznamenal na blog.idnes plnouParouback.:-)

3 0
možnosti
ZD

Dovolím si poopravit autora s jeho úvahou. Diskuse není o tom jestli zablokovat lživý web. Diskuse demokratů by měla směřovat k tomu, kdo a za jakých okolností vynese soud, že je nějaký web lživý! Zablokování je pak již technická záležitost. Například - zdál se vám web pana europoslance Davida za proruský? A je, vedle jiných, zablokovaný!

4 0
možnosti
MS

Právě, že skuteční demokrati nevidí právní závadu na tom, že soukromá firma udělala svoje rozhodnutí. Tolik se teď kritizuje vládní alibismus, že vláda něco doporučila a soukromník poslechl - ale nemusel.

A nebyl ten právní alibismus - tedy všechno dle zákona a ústavy - požadavek těch domnělých demokratů, kteří "hlasitě" vyžadovali dodržování práv u epidemických opatření? Tolik řvali, aby vláda nedělala rozhodnutí. Takže současná vláda poslechla a neudělala rozhodnutí, alibisticky ho přehodila na soukromníka. Kdyby totéž provedla u epidemických opatření - tedy rozhodnutí by minulá vláda nechala na majitelích hospod a divadel (maximálně by doporučila po vzoru Švédska atd...) tak by to přece bylo v pořádku.

Takže celý problém tkví v tom, že skuteční demokrati se nechovají jako schizofrenici, kteří jednou žádají aby vláda nerozhodovala a nechala to na lidech a teď řvou, když to nechala na lidech a ti lidi to vypnuli.

0 0
možnosti
MS

Není to veřejný prostor!!! Celá diskuze těch domnělých bojovníků od bývalého premiéra po docenta práv se točí na naprosto mylném výrazu. Veřejný prostor je něco, kam můžete vstoupit kdykoli a u vstupu do prostoru nemáte žádnou povinnost ke splnění. Ve reálu je to třeba ulice, náměstí, úřad. dokoli a kdykoli může vstoupit a u vchodu nikdo nic nekontroluje. Takže za veřejný prostor bych maximálně označil celý internet. I malé dítě může vstoupit kdykoli na internet. Kdyby to předmětné dítě chtělo navštívit stránky s omezeným obsahem, už nevstupuje na veřejný prostor, protože musí u vstupu splnit nějakou povinnost.

Domény, pronájem domén, provozování webů, provozování sociální sítě to je "komunita". Všude máte povinnost registrace a tím pádem souhlas s podmínkami, které si stanoví druhá strana. A to plnění podmínek není jen v okamžiku registrace, ale po celou dobu platnosti registrace.

0 0
možnosti
ZD

Pláčete hezky domnělý obhajovateli, spolu s autorem ovšem na špatném hrobě! Splnění jakých podmínek - o kterých správně píšete - bylo porušeno?? To nikdy nikdo nikomu nesdělil! A postup je směrem výzvy k odstranění závadného textu (neprodleně, bez průtahů). Až potom - při zjevné nečinnosti - může respektive má dojít k zablokování! To by ovšem musel někdo závadný text jako závadný / lživý označit. A jednalo se o jeden text nebo o veškerý obsah zablokovaných stránek? A všechny zablokované weby měly veškerý obsah jako prokazatelně lživý.

Pokud poukazujete na nutný souhlas s podmínkami - což je v principu správně - budu rád za informace, jak zablokovaní podmínky porušili. Nebo jste také jen domnělý???

3 1
možnosti
KT

A na Slovensku se už za šíření pravdy zavírá!

Přispěvateli tamních zablokovaných Hlavných zpráv hrozí až 13 let!

Za výzvědnou činnost pro Rusko.....

3 0
možnosti
Foto

Je to strašné, protože řada diskutujících teď nemá odkud opisovat. :-)

Pokud si pamatuji, i zdejší redakce mazala citace z některých z těchto webů. A to už je co říct!

Pozoruhodní je, že všichni co tu pláčou kvůli odstřižení několika webů podezřelého původu, se ani slůvkem nezmíní o to, co se v této oblasti děje v RF.

Vlastně - tam jsou naopak ty naše odstřižené propagovány.

5 1
možnosti
Foto

R^Je pozoruhodné, že zrovna ti dva v článku zmínění, co se bijí za svobodu slova, se nezmínili ani slovíčkem o tom, co se na těch webech šířilo za svinstvo...

6 1
možnosti
Foto

J94a12n 39Š97i89k

15. 3. 2022 14:14

Tím, že se přímo podílíme i na vojenské pomoci Ukrajině, konflikt zasáhl naši zemi uprchlickou vlnou a také ekonomické dopady na naši zemi budou velmi tvrdé, naše země ani náhodou nežije v míru. Jsme faktickou součástí války, i když nám na hlavu nepadají bomby. V takovýchto dobách jde svoboda slova stranou, historie demokratických zemí v době válek v tomto ohledu hovoří jasně. Ať se nám to líbí či ne, pokud chceme vyhrát, musíme být silnější. To je celé. Hezký den

2 1
možnosti
Foto

Abych správně pochopil vaši argumentaci - to co dělá ruská vláda, ohledně cenzury, je podle vás správné, nebo nesprávné ?

3 2
možnosti
Foto

Jde o princip. Nic víc. Dnes se nám to všem může líbit, zítra se nám to může zdát špatné, ale už s tím nic nenaděláme.

Jak můžeme Rusům argumentovat jejich nesvobodou slova, když se zde stát snaží zavést něco podobného ?

5 3
možnosti
MS

V principu jste sám v minulosti přiznal, že máme respektovat právo soukromého vlastníka.

2 0
možnosti
LH

Stále neumíte říct, kdo určuje, co je "proruské" a co bylo prokazatelně "proruského" například na pravyprostor.cz

7 3
možnosti
RK

Já bych vám to rád řekl, ale na ty obskurní stránky by mě nikdo nedostal.;-)

2 1
možnosti
Foto

Kdyby tu skutečně cenzura byla, nebyl by tenhle blog a tím méně diskuze pod ním.

12 2
možnosti