Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Větší absurditou je, že pak ale mají vládnout ti poražení trpaslíci ;-D

2 2
možnosti
Foto

Úplní trpaslíci všichni nejsou a koalice není ničím tak absurdním. ANO vládně jen díky koalici a navíc i díky podpoře KSČM. V článku jste si mohl přečíst můj názor, že místo koalic by politice prospěly dvě velké strany.

2 1
možnosti
MK

M11i67l36a76n 68K91e48s50l

4. 10. 2020 18:11

O co šlo v těchto volbách?O tom zda opravíme silnici z Kotěhůlek do Horní Dolní letos nebo napřesrok.Parlamentní budou o něčem jiném.Na příklad migrace,dekrety prezidenta Beneše atd.Také oposice vládnoucí v krajích bude muset něco dělat a ne jen kritizovat.Nikdo není neomylný.Také pořád ještě platí,že příležitost dělá zloděje.

2 0
možnosti
JR

J43a45n 35R32á85ž

4. 10. 2020 13:33

Výsledky krajských voleb ukázaly několik faktů, které nemá cenu něiak překrucovat : ANO má pořád největší voličskou podporu mezi všemi stranami. Popularita Pirátů roste, ODS je na trvalém sešupu, ČSSD i KSČM jsou strany na cestě do zapomnění a TOP09 je na odpis. A na obzoru není lídr, který by v čele (nového) hnutí nebo strany oslovil ty, pro které ANO, ani Piráti nejsou volitelní a jiné strany nejsou pro něj perspektivní .

Na kraji se vždy najde skupina zastupitelů, kteří se domluví a bez ohledu na stranickou příslušnost nějak více, či méně úspěšně kraj povedou stejně, jak se to děje v obcích. Ovšem na celostátní úrovni máme zaděláno na velký průšvih, protože ani Piráti, ani ANO nemají nijak moc velký koaliční potenciál a bez nich nikdo sněmovní většinu pro sestaveni vlády nedá. Se všelijakými vládními slepenci lidí, kteří mají jen jedno společné, a to vidinu vládních pašalíků už nedobré zkušenosti máme.

Mám obavy, že nás nic dobrého po sněmovních volbách nečeká.

7 0
možnosti
ZZ

No pokud jsem si všiml, tak ANO nabízela všem stranám spolupráci a podíl na vládě. Jediný kdo neodmítl bylo SPD.

Všichni ostatní řekli ne. Není náhodou vina právě na těchto stranách, které odmítly nést odpovědnost za řízení státu ?

:-P:-P:-P

0 1
možnosti
JL

Nevolí lidé v menších komunitách spíše podle toho, kdo reprezentuje, než jaká je to strana? O co jde v krajích? Jaké budou silnice, co se zprivatizuje a jestli přijede do kulturního domu úžasná zpěvačka? Zapomněl jsem na něco? Odvoz odpadu...fungování policie. Myslím, že politizovat krajské volby nemá smysl. Na vyšší úrovni: Parlament+ prezident jde o stát: celkovou ekonomiku, zadlužování, vztah k EU, armáda...policie...bohatství, chudba. - Kraje jsou o provozu.

2 0
možnosti
VB

Tak kdybych zaokrouhloval podle nadpisu, tak piráti získali cca 10% hlasů a ODS cca 5%. Nechci komentovat strany, ale procenta - myslím, že 21% v krajských volbách a velký náskok před druhým v pořadí je vítězství. Co z něj díky politikům a politikaření zbude, je druhá věc.

6 1
možnosti
ZZ

Neúspěšní se semknou, díky svému ústřednímu politickému vedení, proti vítězi - s touto českou praxí nikdo nic nenadělá.

Vůbec tedy nezáleží na práci a výsledcích krajských politiků, ale pouze záleží na tom, na čem se domluví stranické sekretariáty neúspěšných na ústředí.

Jak je vidět, tak politika antibabiš, je jediným spojujícím motivem pro všechny neúspěšné !!!

;-D;-D;-D

5 2
možnosti
Foto

To s vámi nemohu souhlasit. Jednak se ani v minulosti ani v současnosti proti vítězi nespojovaly všechny strany, stejně jako se všechny nepřidaly k vítězi. Navíc na úrovni krajů a zvláště pak na úrovni měst a obcí vznikaly a vznikají koalice odporující nějaké spolupráci celonárodní, protože je to více postaveno na lidech než na ideologii.

6 1
možnosti
JJ

Kdysi jsem si to také myslel. Až do té doby, než se socani s odeesákama dohodli na rozdělení teritorií a bylo úplně jedno, jak volby dopadly. Protože na úrovní kraje a větších měst si po volbách vyměnili náměstci a primátoři navzájem kanceláře a zavedené "pořádky" fungovaly dál. Na celostátní úrovni sice vznikla nějaké vládní koalice s tzv. opozicí, ale na ministerstvech se spíš jen vyměnili náměstci a ředitelé, trošku se pozměnily sféry vlivu jednotlivých skutečných "hybatelů" zvenčí a jelo se dál prakticky ve stejných kolejích. Nástupem Babiše se přece jen opozice stala opozicí a ještě nikdy nebyla vládní koalice pod takovým tlakem a drobnohledem, jako teď. No a možná se to za rok prohodí a bude tomu naopak.

Já byl bych rád, kdyby se objevila nějaká opravdu silná, konzervativní pravicová strana, která by v té vládní koalici hrála důstojnou roli a opravdu ukázala lidem, že to jde i jinak a lépe. Ovšem prozatím ji nikde nevidím. Ten možný vládní koaliční slepenec má s pravicí společného opravdu žalostně málo a ten, kdo se pasuje do pozice možného lídra "pravice", je pro praktickou politiku a řízení státu naprosto nepoužitelný. Takže těch scénářů je ve hře opravdu hodně, ale žádný z nich podle mne není dobrý.

6 0
možnosti
JL

To mi jen potvrzuje, že chodit k volbám je spíše takový koníček nebo iluze. Proto jsem se na to letos vykašlal. Je mi vlastně jedno, kdo vládne v Praze, tedy není, ale můj hlas neovlivní, aby zloději nerozkradli, co chtějí rozkrást. Jsem snad FBI, abych měl odposlechy jejich telefonů těch všech šíbrů a mafiánů?

0 0
možnosti
JS

Současný volební zákon je bohužel zárukou nestability a volebními sliby, které se vzhledem k povolebním koalicím nemusí plnit.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Ve třech krajích ANO utrpělo "vítězství" (tzv. nevýhru). Nyní budeme pozorovat, jak členové ANO opouštějí rodnou stranu a hledají korýtko jinde. U nás se to už stalo před časem.

Jako vzornou obec jmenujme Troskovice (můj druhý domov), kde zvítězili Piráti.

0 4
možnosti
Foto

I50v72a65n 61M86a36r36e84k

4. 10. 2020 11:40

Máte maestro na mysli Troskovice v Českém ráji, které mají podle Českého statistického úřadu 908-o stálých obyvatel? Ti tedy zasadili konkurenci "zdrcující" úder. ;-(Rv

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 4
možnosti
JK

Když nejsi zblblý covidovou propagandou, mají tvé názory hlavu a patu.

1 0
možnosti