Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J10a81n 53R78á45ž

15. 4. 2022 14:24

V nadpise to "Okamurová" je nebetyčná hloupost. Marine Le Pen je úspěšný francouzský politik a jak je vidět i z letošních voleb, dlouhodobě oslovuje velkou množinu Francouzů. Srovnávat ji s Okamurou je nemístné!Rv

PS. Nazývat každého, kdo nesouzní s evropským politickým mainstreamem krajním pravičákem, působí už trapně. Už jen proto, že většina takto označovaných má s pravicovými názory velmi málo společného.

0 0
možnosti
JZ

Už podnadpis tohoto blogu je lež a manipulace jak řemen, jelikož standardně neomarxisticky dává rovnítko mezi odpor vůči LGBT propagandě a odpor vůči LGBT komunitě. Ironicky právě v tomto může spatřit důvody vzrůstající popularity Marine Le Pen - počet lidí, kterým tyto "nenápadné" neomarxistické lži začínají lézt krkem se totiž průběžně stále zvyšuje.

1 0
možnosti
JR

J10a26n 71R17á29ž

15. 4. 2022 14:36

Dávat na roveň odpor k LGBT aktivismu a odpor proti LGBT komunitě jak takové je stejná hloupost jako srovnávat nechuť k jurodivým feministkám a odmítáni rovných práv pro ženy.. Takové zkratky jen brzdí účelnou diskuzi, a to nejenom na tato témata.

1 0
možnosti
KL

Myslím, že nazývat Le Penovou jako zástupkyni "extrémní pravice" je poněkud neadekvátní. Nějak totiž netuším, co je na ní pravicového. Proto tvrdím, že za Macronem skončili na dalších místech dva zástupci extrémní levice a můžeme se pouze dohadovat o tom, kdo je extrémnější...

1 0
možnosti
Foto

Přečetl jsem si titulek a tušil jsem, co asi bude obsahem příspěvku. Nicméně mne pobavila věta "...ale nějak nemohu pochopit, že s ním o post prezidenta nebojuje nějaký pragmatický, názorově neutrální charismatický politik, ale naopak takovéto dvě kreatury..." PRAGMATICKÝ a NÁZOROVĚ NEUTRÁLNÍ CHARISMATICKÝ POLITIK. Nic ve zlém, ale byl byste prosím tak laskav a napsal nám, který z našich politiků nebo z těch ve světě tyto vaše představy splňuje?

2 0
možnosti

Máte pravdu v tom, že (byť pragmatický) politik nemůže být názorově neutrální. Tím se popírá smysl politických stran.

1 1
možnosti
Foto

Obávám se, že ani jeden z nich není pro Francii žádná výhra. Nemyslím si, že by byli schopni a ochotni zastavit nebo aspoň zmírnit tu francouzskou jízdu s kopce a hrábnout do tý jejich hromady problémů.

1 0
možnosti
Foto

R^ myslím si totéž

1 0
možnosti
JL

Francie mela vzdy politicke problemy, pane Jiří Turnere. Jejich velikarske ego vzdy znicilo jejich moznosti. Od jidla az po vyuziti atomu jsou nenahraditelne soucasti francouske ekonomie. Da se rici, i svetove. Vsak politikove nici to vsechno pro politicke postaveni. Snad jen deGaulle mel silu upravit Francii v modernejsi stat s novou, pokrokovou Ustavou. (nejmodernejsi v Evrope)

Macron je dite Francie presne podle francouske historie. Clovek s urcitym modernim myslenim, ale vse pod vedenim Francie, coz je pro ostatni neprijatelne. Velice spatny spolupracovnik.

LePenn je neznamou. Nasleduje otce v konzervativnim mysleni, ale nema nic noveho k predlozeni francouskemu obcanovi. Retorika je dnes neprijatelna. Jen jasny program pro budoucnost by mohl ji pomoci. Ten program vsak neni.

Francouzi vi, co maji v Macronovi. To mu asi prinese vitezstvi. Tim Francie zustane, minimum po dobu prezidenskeho mandatu, v pozadi svetoveho deni.

Skoda, novi herci se nemohou vyrovnat mim idolum Geraldovi Philipe a Brigitte Bardot. To byla ta krasna Francie co si pamatuji!!!

1 0
možnosti
Foto

Madame Le Penn je především duchovní spřízněnkyní Vladimíra Vladimíroviče, jak se ukázalo. Navazuje na bývalé blízké vztahy mezi oběma státy (ještě za cara). Nedávno prosazovala odchod z EU a NATO.

Po WWII ovšem ztratila Francie vedoucí místo v kulturním světě a i v politickém. A v současnosti jsou s Německem v EU trošku jako dvě vešky v kožiše.

1 0
možnosti
OF

Ve Francii je 600 000 ilegálních imigrantů. kdo nedostane azyl v Německu, prchá do Francie. Čím výš stoupáte po společenském žebříčku, tím více jste

nakloněn Macronovi. Pohybujete li se ve společenském suterénu, budete volit Le

Penovou. Ty volby budou o imigraci , sociálních jistotách, ekonomice. ̈

Macron, jako úřadující prezident byl ve výhodnější pozici než Le Penová, měl mít výrazný náskok, tak to bylo vždy v případě úspěšné prezidentury, navíc v případě války. Úspěšný prezident by s Le Penovou problém neměl.

0 0
možnosti
Foto

Mám pocit, že jen jinými slovy říkáte to, co uvádím v článku. Voliči mají jiné priority a jiné obavy, než jaké by někdo čekal a zmiňuji se i o nějakém důstojném kandidátovi.

0 0
možnosti
PK

Macron zvítězí, těsně. MLP má podporu cca třetiny voličů a zřejmě to nebude stačit a to i když oproti minulým volbám rozšiřuje spektrum oslovených. A co by to znamenalo, kdyby vyhrála...změnu a změna je život, jak praví klasik.

0 0
možnosti
Foto

Ta otázka je vskutku řečnická, možná vhodnější by bylo se zeptat, čeho by to bylo důsledkem, na což jsou v článku naznačeny odpovědi, které asi logicky vyplývají z toho, jaké informace z Francie přicházejí.

0 0
možnosti
TB

O tom, co by se doopravdy stalo jste nic nenapsal. Jen samá "on je extrémní, on zas není extrémní" a veškerá kritika EU a LGBT propagandy je špatná.

1 0
možnosti
Foto

Jestli chcete vědět, co by se opravdu stalo nebo nestalo, tak to musíte kontaktovat nějakého věštce. Co se stane, nevím. To, co jste si přečetl, je názorová glosa k aktuálnímu tématu. Na řečnickou otázku v názvu naleznete odpověď hned v perexu. navíc, pokud jste četl pozorně i text , nejen nadpis, tak tamto, co uvádíte v komentáři není.

0 0
možnosti