V Brzku je krásně, málem ráj na zemi - Deník z karantény, den čtvrtý

Včera jsem měl určitou vnitřní krizi. Ptal jsem se po smyslu blogování a zvláště po smyslu vzájemného nactiutrhání pod texty komentujícími chování politiků v těchto dnech

...

"V maličkostech se skrývá poklad. Existují nevelká gesta něhy, laskavosti a soucitu, která jsou však rozhodující a důležitá. Teplý pokrm, pohlazení, objetí, telefonát...Jsou to důvěrná gesta, která přispívají k tomu, že život má smysl a že mezi námi vládne sdílení a společenství."
"Možná se právě teď nemůžeme fyzicky přiblížit jeden k druhému kvůli strachu z nákazy, ale můžeme v sobě probudit zvyk být nablízku druhým prostřednictvím modlitby a vzájemné pomoci."
(papež František, twitter, 18.3.2020)

 

 

Někde se znovu objevil vtip z padesátých let:
Přijde chlápek k okýnku a žádá si jízdenku do Brzka. Nádražák se ptá, jak na to přišel, když přeci žádná taková stanice neexistuje.
"No, on soudruh ministr včera v rozhlasovém projevu oznámil, že másla, mléka, dokonce i chleba, prostě všeho, bude v Brzku dostatek!"
Tak, snad bych aspoň mohl vládu pochválit za to, že trpělivě počkala, až si občané roušky sami ušijí a teprve potom jim nařídila je nosit. Vítejte v Brzku, v krásné zemi, kde se občané postarají sami, když to nejde jinak. 
 

Ráno 19. března 2020

...
Optimistická zpráva na závěr: Krizi zmíněnou v úvodu jsem "rozpustil" na zahradě :-)

...

...

Autor: Marek Trizuljak | čtvrtek 19.3.2020 11:07 | karma článku: 19,48 | přečteno: 444x