Foto

Pri čítaní Vašich slov ma napadol verš: Ján 14:27 SSV-

Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam. Ale ja vám nedávam, ako svet dáva. Nech sa vám srdce nevzrušuje a nestrachuje.

Je človek darcom pokoja či šíriteľom rozdelení? Ak platí o mne to druhé, potom čím to je? Až vtedy, keď nadobudnem pokoj, až vtedy ho môžem darovať.

Foto

Dík za Janův citát i úvahu o pokoji versus rozdělení. Nejsou to abstraktní věci, tohle je velmi konkrétní. A opravdu, ne, že bych to vždy uměl, člověk stále začíná znovu.

MS

K termínu "svatá válka":

Putin se baví s patriarchou Kirillem. "Poslyš, Kirille, a opravdu existuje Bůh?" - "Doufám, že ne!"

Foto

Nojo, když ti dva taky mají hodně společných vzpomínek na "dovádivé mládí" ve stejné organizaci...

PB

Karma.

Odporný ruský mužik, který terorizuje a vraždí národy okolo sebe už 200 let.

Ale opravdová hrůza jde ze 40% českých spoluobčanů, kteří jsou schopni mu vůbec naslouchat a věřit a co hůř, dokonce ten ruský lživý a vražedný koktejl i akceptovat.

Nemám strach toliko z ruské rakety letící na moji rodinu (díky obraně NATO), ale z člověka, se kterým se bavím každodenně a nevím, co je uvnitř vlastně zač.

Vám, pane Trizuljaku, palec nahoru ne jen za tento blog, ale i za úsilí které v boji proti zlu vedete už dlouhodobě.

Petr

Foto

Žel, to s těmi občany a procenty je vidět v zemích od nás nedalekých, podle toho, jak volili a jaké mají vlády

Ale velice podobný scénář hrozí i nám. Mráz přichází z Kremlu: ve skutečnosti se zde už řadu let vede neskrývaná válka o vědomi občanů naší země. S každými blížícími se volbami to bude houstnout a musíme na to být připraveni.

Foto

Ona i svoboda lidská není k zahození.

Vašek

Foto

Vašku, naprosto souhlasím. Vzpomněl jsem si na oblíbený citát z knihy Don Quijote:

"Svoboda, milý Sancho, jest nejvzácnější dar, jejž nebe lidem udělilo; jí nemohou se vyrovnati poklady, jichž v sobě chová země aneb skrývá moře. Za svobodu rovněž jako za čest může a má býti nasazen život."