Foto

Příští zastávka cara bude nepochybně v nějaké rozvinuté zemi typu Venezuela, kde naváží oboustranně výhodnou spolupráci, založenou na vzájemné úctě a respektu.

Rusko klesá níž a níž. Jsem zvědav, jaký bude poločas rozpadu.

MB

Pomalu, ale jistě se v Rusku rozjíždí hyperinflace. Ta poslední, jestli si to dobře pamatuju, v letech 1990-91 pomohla k rozpadu Sovětského svazu. V Rusku je ještě pořád dost národů, které by chtěly samostatnost

Foto

Byly časy kdy Putin KLDR kritizoval a Rusko hlasovalo pro rezoluce kritizující KLDR. Dnes s KLDR uzavírá smlouvy. Znamená to, že se KLDR změnila k lepšímu, nebo to ukazuje jak hluboko Putin klesl?

Vašek

Foto

Tam ho nahnala prozíravá americká politika. Sjednotí s nimi ještě Čínu, Indii, JAR, Brazilii, většinu afrických států a Západ bude jak kůl v plotě.

Foto

Takhle to dopracoval car Putin a vlastně i rusáci. Úctu už jim prokazují jenom státy z rovníkové Afriky a do komunistického skanzenu potácejícího se neustále na hranici hladomoru jezdí prosit o pomoc.

Karma

MB

Pomalu se množí zprávy, že vojáci KLDR překročili demarkační linii. Obávám se, že má Kim pocit, že jim Jižní Korea patří stejně jako si Putin dělá nároky na Ukrajinu.

Foto

Mohlo by to vypadat na plán rozpoutat další lokální konflikt a donutit USA a další země, aby se jím zabývaly. Tedy pokus co nejvíce odvést pozornost od války proti Ukrajině a od nezbytné pomoci právě jí. Podobně jako "posloužil" teroristický útok Hamásu proti Izraeli a divočení jemenských povstalců v Rudém moři.

Foto

Dôležité zrejme bude, ako dopadnú voľby v USA, ale niekedy človek mieni a...

JH

J22a19n 28H89r83u17š39k33a

20. 6. 2024 19:25

A jak to teď je? Když mají ten vojenský pakt a KLDR je ve válce s Jižní Koreou...je tedy Rusko také ve válce s Jižní Koreou?

Foto

To je nabíledni. Kdyby Severní Korea napadla tu Jižní, pak by v duchu smlouvy bylo ve válce s Jižní Koreou taky Rusko, (které asi za tím účelem bude muset přemístit svoji armádu z Ukrajiny na Korejský poloostrov). A když už tedy bude ve válce proti Jižní Koreji Rusko, tak z logiky věci i Vietnam jako smluvní spojenec Ruska, žejo. Navzájem si členové toho bratrstva mohou své humanisticky vznešené a ušlechtilé válečné služby účtovat v rublech.

JH

J60a18n 76H48r39u76š81k48a

20. 6. 2024 14:08

No a největší novinkou je účast hokejového klubu KLDR v KHL

JK

Tohle spojenectví je bohužel jasné. Dobře jste to napsal.

Foto

Žel, měli jsme tu čest poznat na vlastní kůži, jak to funguje a jakým způsobem ten "bratr z východu" jedná.

JH

J37a69n 58H86r78u62š41k57a

20. 6. 2024 12:14

Jakože v KLDR se žije lépe než v Belgii?:)

A navíc od komouše je to fakt chucpe...

  • Počet článků 1032
  • Celková karma 21,10
  • Průměrná čtenost 1180x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy