Foto

Souhlas Marku. Mnoho lidí bude tvrdit, že je nutno s Rusy jednat, že je nutné zastavit to nesmyslné prolévání krve. Souhlasím, ale podmínkou je úplné stažení Rusů z neoprávněně okupovaných území, tedy za původní mezinárodně uznané hranice a plné válečné reparace. Uzavírání jakýchkoliv smluv nemá cenu, Rusové žádné smlouvy nedodržují. Cokoliv jiného by nemělo smysl. I kdyby Ukrajina byla ochotná dát za mír určité části svého území, nebylo by jí to nic platně. Rusové budou jako reciprocitu chtít zrušení sankcí, uznání nových hranic a zákaz vstupu Ukrajiny do NATO. Rozjedou obchod, nakoupí techniku, přezbrojí a znovu napadnou Ukrajinu, nebo jinou zemi a znovu budou požadovat územní ústupky. Dobyvačná válka bude pokračovat, jenom bude rozkouskovaná a bude trvat déle. A Rusové budou moci oprávněně poukazovat, vždyť jste již jednou ustoupili.

Vašek

Foto

Je to tak. Ten, kdo může prakticky okamžitě zastavit nesmyslné prolévání krve, je agresor. Tedy Rusko. Stačí, aby zastavilo své válečné tažení a stáhlo své jednotky z celé Ukrajiny. Aby respektovalo a splnilo požadavky rezoluce VS OSN z března 2022. Na to by se mohli zaměřit naši "domácí mírotvůrci". Tlačit na Rusko, aby ukončilo válku a stáhlo se na své území.

JL

Zminujete generala Piku, dovoluju si pripomenout, ze 21 cervna to bylo 75 let co se komuniste dopustili justicni vrazdy gen. Piky. Necht jeho jmeno neni nikdy zapomenuto!

MV

...že se mohou kdykoliv vrátit.

Právě téhle namachrovane domněnce nahrávají i někteří Češi, kteří tvrdí, že by se měla UA s RF domluvit, nechat Rusku aktuálně okupovaná území a začít jednat o míru...

Foto

Takové "mírotvůrce jsme tu měli už ve třicátých letech 20. století. Prý má Československo odevzdat Hitlerovi území v pohraničí a nastane mír. To vedlo k Mnichovu. Za pár měsíců poté, v březnu 1939 nám pak nikdo nepomohl.

Foto

Dík Spíše jsem měl při psaní pocit marnosti... Ale je třeba nenechat věci tak. Jeden drobný hlas, i kdyby byl velmi nedokonalý.

Foto

Teď před chvilkou jsem otevřel zprávy a potěšilo mě, že se všechny členské země jednomyslně shodly na bezpečnostních zárukách Evropské unie pro Ukrajinu. Znamená to, že Ukrajina se může spolehnout na systematickou podporu a pomoc, která nebude kolísat podle nějakých momentálních nálad v té či oné frakci EP anebo v té či oné zemi patřící do EU.

AL

Toto se nelíbí uživateli Rajchl Jindřich, Konečná Kateřina, Okamura Tomio, Babiš Andrej a Zítko Josef.

Foto

Nojo, co s nimi, že? Ať si svoji nelibost užijí

VR

To sundání vlády v čase našeho předsednictví je pro mne dodnes nepochopitelné, protože jediný hlas, který tomu napomohl byl hlas poslance Tlustého z ODS: Co ho k tomu vedlo? Cítil se prý uražený, že se mu nedostává dost prostoru. Vzpomínám si, že Mirek Topolánek mu chtěl dít přes hubu, ale nějak k tom u nedošlo. Škoda!

Foto

Vrabci na střeše také štěbetali, že to hlasování poslance Tlustého pravděpodobně bylo prodlouženou rukou Václava Klause... Žel, pro nedůvěru vládě hlasovaly také dvě poslankyně strany Zelených, která byla v koalici. To musel být pro Bursíka fakt "dáreček".

Foto

Zažil jsem je na vojně, ty, kteří tu zůstali, opravdu stáli za to...

Foto

Pamatuji symptomatické příběhy z Olomouce. Přímo ve městě nedaleko vlakového nádraží měli okupanti rozlehlý kasárenský areál ohrazený ze všech stran betonovou zdí. Bylo tam však vidět z nedalekých paneláků. Okupační jednotky u nás byly ve válečném stavu, život obyčejného vojína neměl absolutně žádnou cenu, popravovalo se (asi za jakési přestupky) barbarským způsobem zastřelení u zdi.

A je žel také pravda, že domů rodinám pak přišla lživá zpráva, že jejich syn padl v boji proti kontrarevoluci.

Foto

Ale mudrců, kteří budou omlouvat neomluvitelné se najde pořád stále mnoho