Kdo zotročil, není osvoboditel

V přesně vymezeném smyslu lze zajisté mluvit o našem osvobození od nacizmu. Stalo se tak zásluhou VŠECH členů protinacistické koalice a žádný z nich nemá právo si ty zásluhy přisvojit celé

 

...

Motto: Slovo "rusofobie" má jednoduchou definici. Je to nesouhlas s ruskou agresivní, rozpínavou politikou. Až jednou ruská rozpínavost skončí, bude ze dne na den po "rusofobii".

...

Prý zažíváme ''nejhorší krizi česko-ruských vztahů'' říkal jakýsi moudrý televizní redaktor. Není to pravda, V redakci zpravodajství asi zapomněli, že tu nejhorší krizi vztahů zde máme už sto let. A řešení je jednoduché: Jakmile se zázračně stane, že Rusko přestane proti naší zemi systematicky štvát, ihned pomine ona údajně "nejhorší krize vztahů". Dejte nám pokoj, nemontujte se furt do nás a bude po krizi. 

Tragikomické, málem jako z Haškových knih, byly epizody na počátku budování bolševické agentní sítě v mladém, právě vzniklém Československu. Když se z Ruska vrátil domů rudý komisař Jaroslav Hašek, měl prý v kapse 1.500 říšských marek, které dostal jako služební groš od svých bolševických zaměstnavatelů. Měl pověření vytvořit v Československu základnu komunistického hnutí. Jenomže žold vyšel vniveč vinou inflace. Říšské marky šly do kytek.. A navíc byl zatčen Jaroslav Handlíř, který údajně měl v Československu sloužit jako spojka ruských bolševických agentů.
Hašek se pak stáhl do soukromí. A není jisté, zda dále s bolševiky spolupracoval. V ústraní, v Lipnici, se soustředil na psaní příběhů Dobrého vojáka Švejka. (Mimochodem, Haškův peprný humor se projevil také ve volbě příjmení hlavního hrdiny. Stačí se podívat, co znamená německé slovo "Schweig!")

...
Tím však končí humor. Brzy poté se v Československu ukázalo, že půjde o zakroucení krkem nám všem. V květnu 1921 byla založena bolševickému Rusku oddaná Komunistická strana Československa. 

Zdroj obrázku Wikipedia, volné dílo: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Let%C3%A1k_KS%C4%8C_z_roku_1929.gif

Květy zla se vyjevily v nenávistném, fanatickém Gottwaldově projevu v parlamentu v r. 1929, Kléma spílal naší společnosti do fašistů (sic!) a potvrdil otevřeně, že českoslovenští komunisté slouží cizí moci: "Naším nejvyšším revolučním štábem je skutečně Moskva. A my se chodíme do Moskvy učit, víte co? My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutit krk".

 

Prosím, zkuste hádat, jaký původ a jaký duch má letošní (2020) spílání z vysokých ruských míst, v němž jsou naši demokraticky zvolení politici spolu s naší zemí označování za fašisty (sic!).

...
Vážení, přestaňte nám spílat do fašistů a začněte se KONEČNĚ chovat jako normální, standardní země, s níž lze uzavírat klidné, mírumilovné, vzájemně vyrovnané a hodnověrné partnerské vztahy. Na vážně, do důsledků míněnou omluvu za invazi v roce 1968 a za více než dvacet let trvající okupaci, nemluvě o finančním odškodnění, stále čekáme...

...

 

 

 

...
Závěrem drobné srovnání: USA vydaly cca 3 miliardy dolarů na projekt přečtení šroubovice lidské DNA. Jedná se o vědecký výzkum, který mimo jiné také vede k novým cestám v léčení nemocí a tudíž k záchraně lidských životů. Zatímco Rusko vydává (každoročně) v přepočtu cca 4 miliardy dolarů na udržování napůl žhavých válečných konfliktů v Podněstří a na východě Ukrajiny. Jde o vyhazování peněz do smutného propadliště, na války, které vedou k ničení a k maření lidských životů. Není náhodou nejvyšší čas překovat meče na pluhy?

...

...

 

 

 

Autor: Marek Trizuljak | sobota 5.9.2020 23:37 | karma článku: 42,00 | přečteno: 4666x
  • Další články autora

Marek Trizuljak

Nebe je malíř

15.6.2024 v 13:28 | Karma: 8,51

Marek Trizuljak

Je to na houby...

14.6.2024 v 10:04 | Karma: 16,68

Marek Trizuljak

Na bouřlivé nížině

11.6.2024 v 7:13 | Karma: 14,05