Foto

Marku, místa, která znám, nikdy se však neokoukají. Nádherné fotografie. Jen jsem uviděla tu první, ihned jsem pronesla: "To měl zase jednou fotograf štěstí na světlo!"

Foto

Soňo, je to tak, ta místa se nikdy neokoukají. Se světlem je to vždy loterie a velký kus štěstí. Člověk někdy plus mínus odhadne čas a správnou výšku slunce kvůli modelaci krajiny, kvůli stínům a hře světel. atd. Ale velmi často to taky nevyjde úplně podle představ. Díky!

Foto

Moc děkuji! Chvilku jsem zvažoval, zda nenapsat cosi o vzpomínkách na "osvobození", které zároveň znamenalo propad naší země, ztrátu svobody na řadu desetiletí, atd. Ale některé věci jsou možná daleko podstatnější a je třeba na nich stavět. Úcta ke krajině a přírodě je v určitém smyslu nadčasová. Patří k věcem, které živí duši člověka.

Foto

Pozdrav s karmou, Marku!

A jakkoli by se chtělo říci, že ty Vaše kouty a výhledy a červená potěšení na První aveny (v Pošumaví se to holt vyslovuje jináč) už za ty roky, co se Vašimi snímky kochám, znám jako své boty. )*

Jenže ve Vašem podání jsou pokaždé jiné, pokaždé jinak půvabné.

Díky za to!

* Samozřejmě, že svoje boty znám ve skutečnosti méně, protože Vašimi snímky se kochám na monitoru, zatímco na boty si přes břicho nevidím.

Foto

Vladimíre, občas to mívám tak, že bych se raději ani k vlastním botám nehlásil

A dík, těší mě probleskávající souznění v náhledech na ty naše aveny a eveňju. Všude se najdou a všude je na nich příjemně klidno i rušno.

Foto

Vámi zachycená krása zelených koberců..., když rozkvetou vlčí máky, vrací mi to rané mládí a dělá mi to velkou radost, díky za obrázky Vašeho kraje

Foto

Ta kaple sv. Rocha Vás zjevně fascinuje. Její osamělost v krajině, možná i její pověst, koně si ke kleknutí nemohli vybrat lepší místo.

Vašek

Foto

Vašku, je to fascinující místo z mnoha důvodů, i když samotná kaple trochu uniká většině návštěvníků, které spíše přitahuje úsovský zámek.

Mám štěstí, že je to nedaleko od nás, a tak se tam dostanu poměrně často.

VF

Mnoho let jsem jezdívala z Brna do Hodonína. Bývala to nuda. Někdy jsem jela přes Slavkov a Kyjov, ale nikdy jsem neviděla tu "parádu", kterou tady vidím díky panu Trizuljakovi. Děkuju

Foto

Je zvláštní, že ta krajina vypadá dost nenápadně. A pak se člověk někde zastaví skoro jakoby náhodou, udělá pár kroků, vstoupí do krajiny málem jakoby prošel její neviditelnou branou. A pak se najednou ty pohledy začnou otevírat. Asi nejhezčí jsou zvlněné pahorky směrem od Kyjova (nebo pd Strážovic) na Svatobořice-Mistřín, Šardice, Stavěšice, Nenkovice atd.

https://mapy.cz/zakladni?source=muni&id=5671&x=17.0584269&y=48.9840818&z=13

MB

Kromě toho, že skoro nemám slov, jste úžasný fotograf, musím dodat, že miluju Vyškov, mám na něj nádherné vzpomínky a vlčí mák je moje nejoblíbenější kytka

Foto

Kolem Vyškova je nádherně. I směrem na západ do kopců, i směrem na východ do zvlněných polí, mezi nimiž vedou většinou úzké silnice s alejemi. Na jihovýchodě je pak "Hanácké Slovácko", rovněž s nádhernou fotogenickou krajinou.

Dík!

  • Počet článků 1014
  • Celková karma 22,90
  • Průměrná čtenost 1178x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy