Proč to ve čtvrtek 1.12. spousta malých zabalí.

Jsem proti EET, ne proto že by se mě nějak přímo týkala,ale proto, že  je to metoda monopolizace a  při výkonu českého soudnictví ve spojení s anonymnim udáním  snadno zneužitelná  metoda konkurenčního boje. Bude nás prostě míň.  

Od devadesátých let je jasné, že nové zestátnění, monopolizace či znárodňováni, což jsou pojmy pro nás svobodomyslné lidi sobě navzájem dosti rovné, poběží přes finanční úřady. Tady je důvod, proč to spousta malých ve čtvrtek a od čtvrtka dále,zabalí.

 

SPRÁVNÍ DELIKTY

§ 28

Přestupky

(1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že závažným způsobem úmyslně ztíží nebo zmaří evidenci tržeb.

(2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 500 000 Kč.

 

Já často slyším od těch, co nepodnikají názor, že ti, co doteď přikrádali, budou muset přiznat barvu. No, možná by to mohlo platit v zemi, kde se dá spolehnout na rychlý a rovný výkon spravedlnosti, ale u nás? V zemi, kde soudní moc dokáže držet schopného člověka mezi žalovanými,ale neodsouzenými celé roky? Kde je možné zabavit majetek miliardové soukromé firmy a půl roku ani nepodat na nikoho žalobu? Tady půjde o jednoduchou kombinaci konkurenčního boje a normální úřednické tuposti. Jen blázen by jako malý šroubek s kapitálem v tisícovkách riskoval půl milionu pokuty kvůli prakticky jakémukoliv anonymnímu udání. Policie a finanční úřad vás klidně nechá rok i déle vydusit a pak se omluví. Nic, vůbec nic jim za to nehrozí, riziko nese podnikatel nebo živnostník. Proto to malí zabalí a noví nezačnou. Dnes hospodští, později služby atd. Nikdo mladý do toho nepůjde. Podnikavost téhle mladé generace se s tou naší gründerskou nedá srovnat tak jako tak a s takovým rizikem jim to navíc každá maminka rozhodně rozmluví. Bylo by dobré si uvědomit, že ani akciovky nebyly za socialismu zakázány, pouze podléhaly takovému zákonu, že zkrátka nevznikaly. Celé EET je tedy ve výsledku jeden soustředěný boj proti drobné konkurenci a povede jen k monopolizaci a zásadnímu snížení nabídky. Ale i Apple začínal v garáži a jako malý. Já chápu,že si tohle "standardní zaměstanec," podporovatel EET neuvědomuje a že to snad úředník myslí i dobře, ze svého pohledu.. Pana Babiše a jeho " Firmu" ovšem z žádného dobrého úmyslu podezírat nelze.Ti vědí. A každý, kdo s touhle "Firmou" spolupracuje nebo ji volí, nese svojí část viny.

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Tříska | pátek 25.11.2016 10:51 | karma článku: 35,15 | přečteno: 1416x