Bulhaři protestují proti cenzuře své země

Černý šál přes turecký záchod - bravo, pane Černý! Happening tedy pokračuje a je to krásné . Bulharsko se nyní skrývá pod černým hadrem, Británie není a pana prezidenta Klause uráží Entropa jako celek . Národ Švejků vystoupil ze svého stínu. Nebo se ty , co tohle čteš, necítíš být Švejkem? No, to já taky ne. Přesto najdeme určitě při každé zmínce o naší zemi alespoň jednou denně tenhle přívažek . Vadí nám? Mně ano. Smysl Entropy je silný a není náhoda, že visí nad vchodem do sídla Rady EU.

Říká : podívejte na to, do sídla právě takového cirkusu vcházíte. Je přece úplný zázrak, že se i při těchhle předsudcích dokážeme domluvit a vlastně se máme docela rádi. V té souvislosti není náhoda, že zatímco premiér Topolánek mluví při grillingu v Evropském parlamentu o silném sebevědomí Čechů a obhajuje pana prezidenta Klause, tím dalším, kdo se bouří - je pan prezident Klaus a vyzývá k čemusi vládu . Ještě jednou – bravo, pane Černý!

Bulharská petice proti cenzuře

Taky jsem četl a čtu, že Bulhaři se bouří proti zpodobňování své země jako tureckého záchodu . No já vím o jednom komisaři a jednom ministrovi a to tedy není Bulharsko . Já mám Bulharsko rád, celý ten dokonalý mumraj, kdy při objednávce oběda vám někdy nejprve donesou hranolky a teprve úplně nakonec polévku a přesto si všichni pochutnají , kde si nejprve koupíte místenku na autobus a poté zjistíte, že sedadla jsou obsazena úplně jinak a přesto si sednete, kde samozřejmě mají historicky danou kulturu tureckých toalet, které jsou v místech s nedostatkem tekoucí vody stále hygieničtější než ucpané splachovací bez možnosti spláchnout. Toho všeho jsem si opakovaně užil. Ale také skvělého vína a obrovské kulturní historie, například. A proto jsem hledal odkazy na celou kauzu na bulharských stránkách. A podívejte- našel jsem například petici proti cenzuře v souvislosti se zákazem Černého plastiky s podpisem již téměř pěti set lidí - Bulharů - za tři dny, viz: http://bgpetition.com/protiv_cenzurata_david_cherny/index.html . A také titulky jako David proti Goliášovi. Takže Bulhaři jsou naštěstí v pořádku nejmíň tolik jako my. V nepořádku je to potrhlé měšťáctví, které vždycky přesně ví tu jedinou správnou cestu .

Pan Černý je skvělý performer . Tleskat se dá samozřejmě i v průběhu kusu, ale pamatujte, představení ještě běží. Těším se, jak to dopadne.

Autor: Milan Tříska | úterý 20.1.2009 14:32 | karma článku: 43,00 | přečteno: 10372x