Vážený pane Bango. Nemáte pravdu, bohužel

A nemáte ji minimálně ve dvou věcech.  Češi nejsou antivšechnisti a Romům tento stav většinou vyhovuje. 

Udělal jste přesně to, co Vám vadí na majoritní populaci. Hodil jste ji do jednoho pytle a udělal z nich
národ, kterému vadí kdokoli, je jiný než oni. Ale tak to není. 
Já osobně neznám ze svého okolí nikoho, komu by vadili třeba židé. Znám lidi, kteří nemají rádi Vietnamce, ale uznávají, že jsou pracovití. 
Ale na druhou stranu znám spoustu lidí, kteří nemají rádi Romy. A dokud si Romové neuvědomí proč to je, tak se nic nezmění.

Já mám díky systému různých dávek, mnoholeté zkušenosti s bydlením s Romy pod jednou střechou. Když se majiteli nemovitosti, vyplatí nasadit takový nájem, aby oni získali přídavky na bydlení a inkasoval je on. Viděl jsem, jak vypadá byt, když se z něj vystěhuje přes noc jedna rodina a zmizí. S ní zmizela i plovoucí podlaha, kuchyňská linka. A co zmizet nemohlo, bylo aspoň naházené ke sklepu a zničené. Zažil jsem skvělé mejdany se skvělou hlasitou hudbou, bohužel v týdnu a o půlnoci. Zažil jsem i tu výchovu dětí. Která mě vcelku překvapila. Slyšel jsem, jak mají Romové děti rádi, jak jim dají první poslední. A zjistil jsem, že i v tomhle ta pravda je trochu jiná. 
V tomhle domě bydlely také postupně dvě Ukrajinské rodiny a dvě Vietnamské. Zvláštní, že s žádnými problémy nebyli. 
A podobných zážitků mám hodně. Ale i přesto jsem v každém zaměstnání, co jsem dělal, nějakého Roma potkal. V jednom jsme s jedním stáli přes rok metr a půl od sebe a neměli jsme se sebou žádný problém. A tohle Vám řekne většina Čechů. Ať se oni přizpůsobí majoritě. Času na to měli dost. 
Nezaráží vás, že se největší problémy v soužití vyskytují tam, kde není práce? Že ghetta vznikají právě tam? Je divné, že se stěhují do těchto regionů? Není, protože "oni by pracovali, ale tady práce není" Tohle jsem zažil ve starém bydlišti. Na otázku, proč se nestěhují jinam, jsem odpověď už nedostal. 
Problém je, že těch slušných je odhadem tak pět procent. A ten zbytek dělá tu reklamu, na kterou zbytek národu reaguje. 
A pokud máte možnost vidět složenky, jaké se jedné pětičlenné rodině sejdou, říkáte si, že je něco špatně. Že proč by chodili do práce, když to vlastně ani nepotřebují
A v tom je ten zakopaný pes. Pokud pro ně bude výhodnější nepracovat a považovat to za normální situaci a celebrity vašeho etnika budou psát o anticikanismu, server žijící z dotací si bude informace vybírat, jak se mu hodí, tak se nic nemůže zlepšit. 
Zamyslete se prosím nad tím.

PS: Vím, že to je v částech podobné blogu pana Kroupy, ale protože mám zkušenosti, jaké mám, tak vždy, když slyším, nebo čtu, jak jsou Romové utiskováni, tak se prostě o své zkušenosti rád podělím.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Tribuček | čtvrtek 6.6.2013 7:00 | karma článku: 39,01 | přečteno: 2185x
  • Další články autora

Milan Tribuček

Evropská Unie musí vydržet

29.9.2015 v 10:31 | Karma: 13,70

Milan Tribuček

Babyboxy, nebo byznys

25.8.2015 v 8:00 | Karma: 13,01

Milan Tribuček

Daň za bezdětnost

22.8.2015 v 19:10 | Karma: 22,57

Milan Tribuček

Jsme národ pokrytců

15.4.2015 v 9:15 | Karma: 19,26