Nepracujte. Stát se o vás postará.

Nový návrh z pera paní ministryně Marksové, je opět jeden z těch těžko pochopitelných. Nebo ho alespoň nechápu já, jakožto člověk co se stará sám o sebe a chodí do práce.

               Musím se přiznat, že jsem to vážně nepochopil. Podle mě, pokud nemám na to, abych bydlel ve 4+1, tak v něm prostě bydlet nebudu, a odstěhuju se někam, kde na to budu mít. Ale stát vymýšlí systém sociálního bydlení. Který tedy chce hodit na obce.

                Podle návrhu, by do toho systému spadala každá třetí domácnost žijící v nájemní bytě, což ukazuje jak je návrh špatný.  Plus tedy lidi bez domova. Dovedu pochopit sociální bydlení, ale pro třetinu rodin z té skupiny? Už vidím to nadšení u bezdomovců, kterých by se to také mělo týkat, jak je někam stěhují.

                Ale co nechápu je to, proč se o tohle chce starat stát, Za co ti lidé, získají ten nárok na to bydlení? A opět se vracím k tomu číslu. Jedna třetina těch co se to týká. To znamená, že ten kdo již nyní pobírá různé dávky, tak bude mít ještě nárok na sociální bydlení?

                A já, který chodím do práce, po státu nic nechci, se budu muset o sebe postarat sám. Což mi plně vyhovuje, ale neuvěřitelně mě štve ta situace, kdy se stát opět hodlá starat o ty, co se sami starat nechtějí.

                Jako další perličku bych zdůraznil to, že stát to tedy vymyslí a obcím přispěje závratnými DESETI procenty. Takže obce, které kolikrát hospodaří s napjatým rozpočtem, budou muset financovat  DEVADESÁT procent státního návrhu?

                A co za to vlastně obce dostanou? Asi nic. Jen si ji ČSSD připíše opět populistické body. Dovedl bych pochopit, kdyby třeba kritéria byla taková, že získáš sociální bydlení, ale budeš pracovat pro obec na úklidových pracích. Každý den, třeba 4 hodiny. něco za něco. Tak to alespoň vždy fungovalo.

                 Paní Marksová, totiž v praxi uvádí část základního ideologického hesla komunismu." Každý dle svých schopností, každému dle jeho potřeb" Jen tedy uvedla tu druhou půlku. O těch potřebách a pro tu část populace, která za to povinně odevzdá hlasy u voleb.

               No a jako perlička na závěr je vyjádření ombudsmanky Anny Šabatové: „Vítám předkládaný materiál, který považuji za zdařilý a jsem přesvědčena, že představuje kvalitní podklad pro navazující legislativní práce,“

Zdroj:http://ekonomika.idnes.cz/koncepci-socialniho-bydleni-bude-projednavat-vlada-fxc-/ekonomika.aspx?c=A151011_144926_ekonomika_rny

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Tribuček | pondělí 12.10.2015 8:10 | karma článku: 35,27 | přečteno: 1559x
  • Další články autora

Milan Tribuček

Evropská Unie musí vydržet

29.9.2015 v 10:31 | Karma: 13,70

Milan Tribuček

Babyboxy, nebo byznys

25.8.2015 v 8:00 | Karma: 13,01

Milan Tribuček

Daň za bezdětnost

22.8.2015 v 19:10 | Karma: 22,57

Milan Tribuček

Jsme národ pokrytců

15.4.2015 v 9:15 | Karma: 19,26