Daň za bezdětnost

Vypadá to, že se sociální stát opět zkouší předvést. Jako naprosto stupidní nápad vnímám pokus trestat lidi, kteří jsou již potrestáni. 

To si opravdu někdo myslí, že toto opatření zvedne porodnost? Že ta nízká sleva na dani, se kterou ale souhlasím, bude někoho motivovat pořídit si dalšího potomka? 
A to si někdo opravdu myslí, že zvýšení daní pro lidi, kteří děti nemají, a je jedno z jakého důvodu je v pořádku? 
Toto téma se mě osobně dotýká. Máme syna, je adoptovaný. A i když jsme prošli všemi možnými vyšetřeními, kde jsme byli zdraví, potomka se nám zplodit nepovedlo. Uvědomuje si někdo, jaký to je pocit, se stále bezvýsledně snažit a nyní být za to ještě trestán státem?

Co třeba homosexuálové? Bude jím tedy povolena adopce, aby měli alespoň možnost dostát znění zákona? Nebo bude homosexualita ze zákona vyjmuta, před nějakou komisí dotyčný občan odpřísáhne svoji orientaci a bude na něj pohlíženo jako na občana s jedním dítětem, tudíž stále se stejným daňovým zatížením? 
Absurdní, že ano?

Jak jsem již psal, syna máme adoptovaného a ten proces je natolik zdlouhavý, složitý a psychicky vyčerpávající, že to opravdu není jednoduché. Jste hračkou v rukách úřadu, jste prokádrováni do morku kosti. V případě, že úředník udělá chybu, musíte mlčet, protože vaši žádost řeší dál. 
A tenhle proces není záležitost na půl roku nebo na rok. V našem případě to bylo pět let a byli jsme ujišťování, že to bylo rychlé. 
A přesně tyhle lidi, se stát rozhodl trestat. I když již jsou potrestáni jinak. 

Kdyby měl stát zájem, tak by se problém dal určitě řešit, jenže to by stálo peníze. 
Co třeba sleva na dani, kterou by Ti rodiče opravdu pocítili. 
Nebo by  stát, a musel by to být stát z důvodu které popíši následovně, musel začít v podstatně větší míře provozovat jesle a školky. 
Rozhodně není řešení systém zařízení z dotací EU.

Problém není v péči. Problém je v tom, že po konci dotačního programu, bude skokově navýšena cena za docházku. V našem případě ze 2500, na 5500. S to je částka pro většinu lidí neakceptovatelná. 
Anebo, a to souvisí s tím o čem jsem psal dříve, musela by být sleva na dani, školkovné, takové, aby to pokrylo aspoň zčásti náklady na tuto školku. 
Jenže to vše by stálo peníze. Takže je socialisticky jednodušší někomu trochu sebrat, abychom mohli někomu přidat 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Tribuček | sobota 22.8.2015 19:10 | karma článku: 22,57 | přečteno: 949x
  • Další články autora

Milan Tribuček

Evropská Unie musí vydržet

29.9.2015 v 10:31 | Karma: 13,70

Milan Tribuček

Babyboxy, nebo byznys

25.8.2015 v 8:00 | Karma: 13,01

Milan Tribuček

Jsme národ pokrytců

15.4.2015 v 9:15 | Karma: 19,26