Zámoří žaslo nad kvalitou českých hokejistů. Žádná škoda, že pak prohráli s Putinovci 1:11

Nejen o tom, jak občas dopadne přehnaná chvála ze strany trenérů či sportovních novinářů, kteří místo Martiny Sáblíkové chválí naše hokejové čučkaře

Zpráva o debaklu českých hokejových juniorů mě zastihla v parní lázni, a jakožto sportovního fanouška mě naprosto rozesmutnila.

„Jedenáct? Není to nějak málo? Měli nám přece správně dát gól za každého vyhoštěného diplomata?“ smutnil jsem nad tím, že Rusové pro jednou ukázali svou skutečnou, tedy lidskou tvář, a dali nám jen jedenáct gólů, i když někdo, nějaký čučkař, může namítnout, že jedenáct je příliš, když jsme předtím prohráli až v prodloužení (s Američany) a proto nám měli Rusáci dát právě o ten jeden gól, který se nám podařilo vsítit Američanům, méně, tedy, že Rusáci nám měli dát jen deset gólů, ale protože jsme pro ně jen jejich gubernie, tak jich nám dali schválně jedenáct, protože čekat od Rusáků soucit, to je jako smát se vtipům v Dikobrazu.

Pro jistotu však uvádím, že tento článek opravdu nepíšu z nějakého rusofobství, byť věřím, že Rusové sklad ve Vrběticích do vzduchu nevyhodili, protože to píšou na webech, kde publikují jen samí slušní lidé, žádné hyeny, nebo dokonce řidiči hovnocuců a sanitek, takže se těmto webům dá naprosto věřit.

Do sportu se politika plést nemá, a tak každý normální fanoušek nerozlišuje, zda čeští házenkáři dnes hrají s fašistickou Ukrajinou, protože žádná Ukrajina samozřejmě neexistuje, je to USA uměle vytvořený stát, jehož jediným cílem je plnit funkci amerického předpolí pro útok NATO na Rusko (a proto je nutné chápat ruský zábor Donbasu jako obrannou reakci, stejně jako strategický zápor východního Polska v roce 1939.

Ale určitě se najdou uvědomělí novináři, kteří budou psát o tom, že jsme dnes hráli s fašistickou Ukrajinou. Že takto ideologičtí novináři i v dnešní době jsou, nepochybuji ani trochu, o tom mě nedávno přesvědčil tento článek.

Ale vraťme se k hokeji, pokud naši hokejisté nad Kanadou vyhrají, rád svůj názor na porážku s Ruskem opravím a budu ji považovat za přátelské gesto vůči Rusku, za gesto, jež si Rusko, na které se chystá zaútočit přesila víc jak třiceti států, pro své sympatické kroky na poli mezinárodní diplomacie určitě zaslouží.

 

 

Autor: Karel Trčálek | neděle 2.5.2021 18:52 | karma článku: 21,19 | přečteno: 487x