Proč nás Česká televize neinformovala o politickém zemětřesení na Tchaj-wanu?

Pekarová se chystá vyrazit na Tchaj-wan. Tam ovšem v komunálních volbách vyhrál Kuomintag, který je pro připojení k Číně, o čemž se ovšem u nás decentně mlčí...

Seděli jsme sice ve čtvrté cenové skupině, ale přesto byl Jirka skleslý.

„Co je ti, vypadáš jako tvoje zmoklá ex? Sedíme přece ve čtvrté cenové, tu máš ze všeho nejraději, ceny mírný, kultura zajištěná!“ ptal jsem s obavami Jirky.

„Jo, čtvrtou cenou mám nejraději, tady jsem skutečně doma, tady si nemusím na nic hrát, tady jsem vyrost, slavil svý největší politický úspěchy, že jich bylo!“ přikývl Jikra a zatvářil se ještě smutněji, „já ti musím pořád myslet furt na to politický zemětřesení v Číně. Já jsem z toho celej špatnej.

Víš, já vkládal do vítězství Komunistický strany Číny ve volbách velký naděje, víš, měl jsem slíbenej nějakej kšeft, ale vona to KSČ v těch volbách totálně projela. Nevyhrála v žádným velkým městě, a jediný místo, kde dostala nadpoloviční počet hlasů byl Tibet.

To je strašnej průser!

Volební porážka KSČ je označována za nejhorší za dlouhá léta. Příští volební klání proběhne v Číně v roce 2024. A pokud bude zachován trend odlivu voličů od KSČ, s největší pravděpodobností si budu muset najít jinou výletní destinaci, kde by mohli uplatňovat svůj poněkud zpozdilý boj proti Fialově vládě, neboť to bude znamenat zahájení procesu sbližování Česka s Čínou.

A to nemluvím ani o tom, že porážka KSČ ve volbách byla tak vážná, že donutila generálního tajemníka Komunistické strany Číny k odstoupení…"

Jirka se smutkem zalkl.

„Do prdele práce, zkurvený volby!“ praštil jsem pěstí do stolu, protože jsem Jirkovi nemohl nijak pomoct.

U vedlejšího stolu začala hrát harmonika, ale mě do zpěvu nebylo, bylo mi líto Jirky, bylo mi líto Číny, bylo mi líto všech těch, kteří věrně sloužili vlasti v Lidových milicích a dnes jsou neprávem zapomenutí a přísahám, že nebýt ve čtvrté cenové skupině, dal bych někomu vzteky přes hubu, abych tu svoji bezmoc ze sebe dostal, dal bych někomu přes hubu i za Jirku, kterému politické zemětřesení vzalo vítr z plachet, do kterých se balí politické mrtvoly.

 

Autor: Karel Trčálek | úterý 29.11.2022 19:34 | karma článku: 22,78 | přečteno: 748x