Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Trčálku, ty máš fakt dost...

0 0
možnosti
JV

Pane Trčálku, vy si libujete, jak jsme jako lidstvo v pohodě zvládli epidemii moru? To myslíte vážně? V Evropě tehdy zemřelo na mor 25 milionů lidí, což byla tehdejší její třetina všech obyvatel. Takhle byste si to představoval i dnes? Jste normální?8-o

0 0
možnosti
LJ

L27u32d43ě68k 58J79a51š17a

16. 7. 2021 11:48

Vy když se dočtete, že najaký plátek někde vyštrachal, že něco MUŽE vakcína způsobit, jste pokaždé tak děsně vyjukaný? Každá vakcína, každý prášek, každá léčba vám s seboiu nesla rizika, která MOHLA ve vašem těle nastat. Asi i při pojídání paralenu se třesete strachy, co se všechno může stát - když si přečtete průvodní list.

3 1
možnosti
VO

hm... hm... naši předci dokázali morové epidemie přežít.. Myslíte, že to přežili díky tomu, že nakažení morem si vesele štrádovali ve společnosti, doku nepadli? ;-D skutečně společensky hodnotný názor.

4 0
možnosti
RV

no nepochopil jste podstatu textu

2 1
možnosti
JS

J66a53n 14S21o89u24č69e10k

16. 7. 2021 8:10

Mám stejný názor, jako Vy, pane Trčálku. Současnou uměle vyvolanou hysterii kolem covidu, následné rozdělení společnosti na očkované a neočkované a zasévání nenávisti mezi ně i extrémní názory takových lidí, jako je pan Kroupa, považuji za mnohem více nebezpečné než je celý covid i s jeho všemi mutacemi.

6 6
možnosti
OM

Miliony mrtvých po Covidu na celém světě je také uměle vyvolaná hysterie ?

4 4
možnosti
OL

Máte naprostou pravdu. Jsme společnost, která je přecitlivělá a vystrašená. Jsme absolutně nezvyklí na takové události a reagujeme přemrštěně. V urputné snaze zachránit každou osmdesátiletou babičku nebo každého tlouštíka se úplně zblázníme a prekopeme svobodný svět vzhůru nohama. Ano v minulosti by si podobné epidemie ani nevšimli. Úmrtnost je oproti jiným velkým epidemiím tak malá, že by pro naše předky byla sotva postřehnutelná. Bohužel naše pokroková společnost umí posbírat dost statistik na vyděšení každého.

V minulosti by se prostě řeklo, že byla horší chřipka a umřelo hodně babiček a dědečků a za rok by už o tom nikod nevěděl. Jak správně říkáte nikdo by přeplněné JIPky neřešil.

3 2
možnosti
Foto

V23í60t 56C84h88a59l48u14p36a

16. 7. 2021 13:33

Otřesné...."zachránit každou 80letou babičku" (a co když umře právě ta Vaše?) Právě o tom snažit se zachránit každý lidský život (i za cenu toho, že prostě nějaký čas nepůjdete do hospody), o tom je dnešní humánější svět. Lidstvo přežilo mnohem horší epidemie, mnoho válek vč. dvou světových, ale za jakou cenu???

1 1
možnosti
MH

Pane Trčálku, děkuji za tuto vaši reakci na další z demago-covido-blogů pana Kroupy... Jen pro doplnění, dle mého názoru by se nějaký takový Covid neřešil nejen v 17. století, ale rovněž by se neřešil ani před takovými 20 - 25 lety... Naše změkčilá civilizace jednou zajde na vlastní vystrašenost a rozmazlenost, nikoliv na Covid...

3 0
možnosti
JL

Zdravim co to placaté za nesmysly, stejně jako autor článku. Mor se samozřejmě řešil. A to totální izolací. Domy kde se mor vyskytl byly zapečetěný a bedlivě hlídaný. A lidi nesměli ven a nikdo dovnitř. Pokud jste někam přišel z oblasti s morem musel jste do 40 denni karantény atd. Následně byly vypalovány celé čtvrtě, někdy i města. Jinak jak si myslíte, že se lidstvo zbavilo nemoci jako je tuberkulóza, zarděnky, neštovice, černý kašel, tetanus atd. ?

11 0
možnosti
JP

Nějak tomu nerozumím, čím neočkovaný občan ohrožuje toho naočkovaného s imunitou? Nějaké procento(i když malé) naočkovaných, opětovně onemocnělo.

1 0
možnosti
JL

Především ohrožuje ty, kteří být očkování z nějakých zdravotních důvodu být nemůžou. Následně čím více lidí je neočkovaných tím více má možnost vir mutovat a tím pádem snižovat účinnost očkování

3 0
možnosti
RG

Trčálek, Trčálek, nebláznějí, sic jej delta přivede k rozumu

2 0
možnosti
FF

O čem tady diskutujeme? Data Ministerstva zdravotnictví a Ústavu zdravotnických informací a statistiky ukazují, že po aplikaci 2. dávky bylo u 3 868 252 očkovaných osob dosud zachyceno jen 4030 nákaz. U těch, kteří mají za sebou 14 dní po aplikaci druhé dávky očkování, byla nákaza prokázána pouze u 0,06 %. Potřeba hospitalizace při lehkém průběhu onemocnění byla 14 dní po 2. dávce vakcín nahlášena pouze u cca 0,01 % očkovaných, těžký průběh onemocnění pak u ještě menšího počtu. Velký podíl nákaz zjištěných po vakcinaci propukl velmi brzy po očkování. Tedy v časovém okně, kdy očkovaný ještě nemohl být chráněn. To jsou tvrdá data.

1 0
možnosti
JF

No a v létě se to počítá. Co tak nežvanit a srovnat to s čísly ve stejném období 2020. Relevantní budou údaje až po vypuknutí respiračních onemocnění na podzim. Každpodádně byste měl pravidelně vyžadovat i data všech, kteří byli nemocní po ukončeném očkování. Což by měl SZÚ začít ihned zveřejňovat.

0 1
možnosti