Elekromobily jsou zelená habaďůra, do dvou let se ukáže jejich neudržitelnost

Člověk nemusí být zrovna prorok, nebo rovnou vizionář, aby mu bylo jasné, že elektromobily jsou už od začátku naprostý nesmysl

            Přišel k nám dnes do města věhlasný prorok, dá se říct vizionář, v barefoot obuvi, která mu poskytovala dokonalý kontakt s terénem, a v takových roztrhaných hadrech z umělých nanovláken, co teď proroci nosí, aby šli poznat. Stoupl si doprostřed náměstí a začal vykřikovat své proroctví.

            „Elektromobily budou drahé! Chudí lidé si je nekoupí a bez auta budou ještě chudší!

            V zimě se snižuje jejich dojezd na polovinu!

            Dlouho se nabíjí, mají horší jízdní vlastnosti.

            Do dvou let se se ukáže jejich neudržitelnost!

            Budoucností lidstva jsou auta na vodík, levná, pohodlná, ekonomická!“

            Prorok skončil své proroctví a lidé se už nadechovali, aby mu mohli provolat slávu, a pak se s ním vyfotit a tuto fotku pak sdílet na sociálních sítích, ale ještě než se stačili nadechnout, stalo se něco neočekávaného.

            Prorokovi se na ramena vyškrábala taková holčička v bílých šatečkách a s růžovou mašlí ve vlasech, takže to možná nebyla holčička, ale chlapeček, a zakřičela takovým extrémně dětským hláskem: „Lidi, my přece nepotřebujeme elektromobily, ani auta, která by jezdila na vodík!

            My potřebujeme nikam nejezdit!

Nejezdit nikam a vůbec, abychom měli víc na času na sebe!“

Ale to neměla říkat, protože lidé ji hnedle za ta slova ukamenovali, křičíce: „Nikam nejezdit, trhni si nohou ty, ekobuzerante, to raději chcípnout hlady!“

Proroci to mají holt těžké v každé době, a holčičky, co prorokují takové věci dvojnásob, ale lidí už přežili všelicos, přežijí i takové malé holčičky.

Autor: Karel Trčálek | středa 22.1.2020 19:10 | karma článku: 19,56 | přečteno: 1045x