Chaos vyvolává pan Nožička, ne městský soud v Praze

Ve svém posledním článečku obviňuje pan Nožička městský soud z vyvolávání chaosu. Kladu si otázku, zda je dodržování principů pravního státu skutečně vyvoláváním chaosu

            Ani v nejmenším nepochybuji, že pan Nožička je inteligentní člověk a už vůbec nepochybuji o tom, že jeho články jsou kvalitní řemeslná práce, která dokonale plní zadání, ba dokonce troufám si tvrdit, že články pana Nožičky patří k tomu nejinteligentnějšímu materiálu, který lze na našich dezinformačních, promiňte, chtěl jsem říct samozřejmě alternativních webech najít, například mezi autory rukojmího se třpytí jako nejzářivější démant.

            Jeho poslední pracovní úkol, splněný ovšem jako vždy na výbornou, mu ovšem nezávidím, protože dělat ze sebe hlupáka, jako ze sebe v článku „Chaos, který způsobil výrok městského soudu, se už začíná projevovat“ dělá hlupáka pan Nožička, to už chce přece jen trochu, řekněme, snížený práh mravní integrity.

            Nepochybuji totiž, že pan Nožička ani trochu nevěří tomu, co píše, na to je příliš inteligentní, ale uznávám, že je to jeho věc, a nezkoumám důvody, ze kterých se on, inteligentní člověk, snižuje na úroveň svých čtenářů, to jest hlupáků, kteří polykají obsah našich alternativních webů i s navijákem.

            Nuž, přiznám se, pobavil jsem se při četbě jeho článku, řekl bych klasicky nožičkovského, mnohem víc než při četbě článků, v nichž se pan Nožička pokouší o humor (a je mi samozřejmě ctí, že podnětem ke vzniku několika takovýchto humorných článků byla i moje osoba).

            Nebylo těžké si všimnout toho, jak se po rozhodnutí městského soudu ve věci restriktivních vládních opatření okamžitě jako na povel zvedla mohutná kritika tohoto rozhodnutí a to od subjektů, od kterých se to přesně čekalo, tedy od naší jednotné Národní fronty v čele s Jiřím Ovčáčkem, který se už ani netají tím, že je především českým mluvčím  Kremlu.

V této protestní vlně, hřímající, jak jinak, o vládě nikým nevolených soudců (jen podotýkám, že onoho soudce, který rozhodl, že ona restriktivní opatření jsou v rozporu se zákonem, jmenoval prezident Zeman) nemohl samozřejmě chybět ani pan Nožička, který ve svém posledním článku obviňuje městský soud z vyvolání chaosu.

            Nu, myslím, že o vyvolání chaosu se snaží spíše pan Nožička, ostatně má to v popisu své „blogerské“ práce.

            Ve svém článečku nám přináší důkladný právní rozbor celé situace, aby v jeho posledním odstavci ovšem zdůraznil, že ani trochu není právník, a že jde vlastně jen o jeho laický rozbor a tak si na závěr svého elaborátu klade otázku, která, jak jinak, obsahuje ono hlavní a jediné podprahové sdělení jeho dílka.

            „Je proto otázkou, zda se tříčlenný senát pražského městského soudu v čele se soudcem Štěpánem Výborným měl takovou závažnou věcí, která může mít v brzké době vliv na životy mnoha obyvatel ČR?“ ptá se náš právní laik pan Nožička, aby touto otázkou bezostyšně přiznával hlavní účel svého článku, totiž vést kampaň proti zcela legitimnímu rozhodnutí soudu, který jistě, jak taky jinak, rozhodl na objednávku opozice placené Bruselem a Sorosem.

            Samozřejmě, že to panu Nožičkovi zazlívat nemůžeme. Sám přiznává na konci svého článku, že je vlastně právní laik, a že tedy právu vůbec, nebo skoro vůbec nerozumí, což mu ovšem nebrání v tom, aby vášnivě obviňoval soud, který rozhodl v intencích zákona z toho, že vyvolává chaos.

            Otázka, kterou si pan Nožička klade v závěru svého článku je zcela nesmyslná, byť pro naše zmanipulované hlupáky líbivá a dokazující jim, že žijeme v bruselsko-bakalovsko-kalouskovské soudcokracii, a že je nesmyslná ví nejlíp sám pan Nožička.

            I náš právní laik pan Nožička totiž jistě ví, že soud rozhodoval o této věci na základě své příslušnosti, že o ní nemohl nerozhodnout a rozhodl o ní tak, že konstatoval zjevnou protiprávnost daného stavu, kdy stát nejednal tak, aby jeho jednání bylo v souladu s platnými zákony.

            Otázku, proč i tentokrát ze sebe pan Nožička udělal užitečného hlupáka, si musí ovšem zodpovědět především on sám, a zcela jistě na ni odpověď zná, my ostatní si to můžeme jen domýšlet.

 

Autor: Karel Trčálek | pondělí 27.4.2020 18:19 | karma článku: 22,03 | přečteno: 356x