Za vším je Langer, aneb Jiří Paroubek našel svého satana

Jiří Paroubek si našel v posledních několika málo týdnech nového arcinepřítele. Není jím nikdo jiný než ministr vnitra Ivan Langer. Ten tak podle Paroubka údajně spřádá temné plány na kácení stromů podél silnic, či může za nezrušení dělnické strany. Plánuje destrukci českého fotbalu, či obsazuje státní správu. Podle Paroubka může Ivan Langer snad i za špatné počasí.

Kauza kácení stromů je vyřešená, stromy se prozatím kácet nebudou, tuto věc proto nemá příliš smysl rozebírat. K problematice Dělnické strany jsem se již vyjádřil ve svém předchozím blogu, nebudu se tedy opakovat. Zaměřil bych se proto spíše na dvě posledně jmenované záležitosti.

S násilím na stadionech je to zajímavější. Jiří Paroubek se ze dne na den stal odborníkem na fotbal a vehementně volal po návratu policistů na stadiony. Jsem občasným návštěvníkem fotbalových utkání. Nevidím ale důvod, proč by všichni ze svých daní měli dotovat zábavu někoho jiného. Proč bych měl někomu ze svých daní platit pořadatelskou službu? Když budu pořádat ples nebo jinou akci, taky si budu muset pořadatelskou službu zajistit sám. Dle Paroubkovy logiky by měli policisté dělat vyhazovače v klubech a podobných podnicích.

Dnes pak Jiří Paroubek ve článku pro MF Dnes obvinil Ivana Langera z toho, že „do státní správy na všech úrovních nastupují absolventi Vysoké školy CEVRO Institut, u jejíhož zrodu Langer stál. Dobře věděl, že síť absolventů této školy ODS bude Českou republiku fakticky řídit, a to bez ohledu na to, koho si lidé zvolí v demokratických volbách.“ Ivan Langer v Paroubkově podání tak nabývá přímo mytických rozměrů ne nepodobných Leviathanovi, dr. No, či všeobjímajícímu Velkému Bratru. Taky Vám takové uvažování připadá jako produkt chorého mozku?

Vtipné na Paroubkově posledním útoku je, že Vysoká škola CEVRO Institut nemá žádné absolventy. Výuku započala až v roce 2006. První absolventi budou promováni až letos. Ivan Langer tak nemůže státní správu absolventy CEVRO Institutu obsazovat i kdyby nakrásně chtěl. Navíc CEVRO Institut není školou ODS, což si lze jednoduše ověřit například pohledem na seznam vyučujících.

Vzkaz pro Jiřího Paroubka: Zjistěte si nejprve základní fakta, pak mluvte. A taky byste se možná mohl zřeknout orwellovského motta: Válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla.

P.S. Autor tohoto článku není studentem Vysoké školy CEVRO Institut ani s ní není nikterak spřízněn.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Matěj Trávníček | pondělí 16.3.2009 11:11 | karma článku: 42,44 | přečteno: 6410x
  • Další články autora

Matěj Trávníček

Polobůh Heger zasahuje

27.3.2013 v 9:42 | Karma: 24,29

Matěj Trávníček

Jiná volba, stejné bahno

21.1.2013 v 8:37 | Karma: 13,09