Paroubkovy hnojomety

Petr Nečas není volebním lídrem ODS ještě ani týden a už je pod přímou palbou Lidového domu. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby se jednalo o kampaň založenou na argumentech a programu a nikoli na dehonestujících atacích s jediným cílem, s cílem Nečase očernit a zničit jeho dlouholetou pověst „Pana Čistého“.

S odchodem Mirka Topolánka totiž evidentně zavládla v Lidovém domě hysterie. Zmizel totiž terč. Hnojomety bylo nutné zamířit na nový cíl a hlavně bylo nutné pro ně získat, či vyrobit munici. Pánové Tvrdík, Dimun měli spolu se svými týmy asi pořádně perný víkend. Vůdcům rozkaz totiž zněl jasně: najít cokoli, co by se dalo proti Nečasovi použít, v případě neúspěchu „důkazy“ prefabrikovat.

Socialisté příliš úspěšní nebyli. Nečas byl totiž dobrým ministrem práce a sociálních věcí. Mimo jiné za jeho vládnutí tomuto resortu rostly důchody a s nimi i životní úroveň penzistů rychleji než za socialistických vlád. Socialistům tak nezbylo než se uchýlit ke lžím, nepravdám a větám vytrženým z kontextu. Lživě tak tvrdili, že Nečas hlasoval pro obří „ekozakázku“ a pro zavedení dálničních vinět.

V masivní kampani proti Nečasovi byly nasazeny billboardy, webová inzerce i celostránkové inzeráty v celostátních denících. Jenom dnes přitom utratili jenom za inzerci v denících MF Dnes, Právo a Blesk 1,7 mil. Kč včetně DPH dle standardních cen. (MF Dnes 495 000 Kč, Právo 245 000 Kč, Blesk 708 000 Kč + DPH 20%.) Kolik stály billboardy, inzerce na webu a případně inzerce v dalších periodikách se radši ani nedomýšlet.

Je vidět, že socialisté mají strach. A mají proč. Internetovým hlasováním nepřikládám příliš velkou váhu, nicméně to včerejší serveru novinky.cz mě zaujalo. V otázce, kdo by byl lepším premiérem porazil Petr Nečas Jiřího Paroubka přibližně v poměru 4:1, respektive 80% ku 20%. A to při účasti 12 000 hlasujících a navíc na převážně levicovém webu.  Nechci vyvozovat předčasné závěry, ale zdá se, že Paroubkovy vyhlídky usednout po volbách v křesle premiéra ses Nečasovým nástupem snížily.

Autor: Matěj Trávníček | úterý 30.3.2010 15:06 | karma článku: 39,74 | přečteno: 2428x
  • Další články autora

Matěj Trávníček

Polobůh Heger zasahuje

27.3.2013 v 9:42 | Karma: 24,29

Matěj Trávníček

Jiná volba, stejné bahno

21.1.2013 v 8:37 | Karma: 13,09