Pane Okamuro, tohle jste už vážně přehnal

Poté, co vyřkl několik přinejmenším kontroverzních názorů a našel v sobě tu nekonečnou drzost napsat knihu s názvem „Umění vládnout“, objevil kandidát na prezidenta a člověk s názorem na cokoli, Tomio Okamura nové dno. Tvrdí, že komunismus je nejdemokratičtější systém, a na svém blogu dokonce píše: „To, že je někdo komunista nikdy nevylučuje, že je demokrat.“

idnes.cz

Opak je přitom pravdou! Vylučuje. Komunismus je s demokracií neslučitelný. Konečným cílem komunistů je nastolit komunismus, respektive cílem dílčím vybudovat socialismus, a oba tyto systémy jsou v rozporu s lidskou svobodou. 

Jedním ze základních lidských práv je právo vlastnit majetek, respektive přesněji svoboda před státní mocí mi můj majetek svévolně odejmout. Bez záruky tohoto práva ze strany státu není možné, aby politický systém byl demokratický.

Samotná myšlenka komunismu je nemorální

Veškerou ekonomické zdroje totiž v socialismu, a tím tuplem i v komunismu, ovládá všemocný stát. Soukromé vlastnictví totiž bylo zlikvidováno. Jednotlivec je tak na státu absolutně existenčně závislý. Je vydán doslova na milost a nemilost vládnoucí třídy bez možnosti útěku do svého soukromí (žádný majetek totiž on ani jeho blízcí nevlastní) nebo obecně do soukromého sektoru (tento neexistuje). V důsledku toho je zákonitě politický pluralismus nahrazen totalitou jedné strany.

Neplatí proto ani teze, ke které se na několika místech hlásí i pan Okamura, že myšlenka komunismu je hezká, ale tak nějak se nepovedla realizace. Samotná myšlenka komunismu je naopak hluboce nemorální. A to proto, že jak jsme viděli výše, je v přímém rozporu se svobodou jednotlivce a tím i demokracií.

Autor: Matěj Trávníček | úterý 20.11.2012 22:47 | karma článku: 32,91 | přečteno: 1990x
  • Další články autora

Matěj Trávníček

Polobůh Heger zasahuje

27.3.2013 v 9:42 | Karma: 24,29

Matěj Trávníček

Jiná volba, stejné bahno

21.1.2013 v 8:37 | Karma: 13,09