Křišťálově čisté financování ČSSD

Se zájmem jsem si v dnešní Mladé frontě přečetl, článek věnovaný financování předvolební kampaně. A úplně na konci jsem narazil na zajímavé informace, které novinářům sdělil šéf volebního štábu ČSSD Jaroslav Tvrdík. Pan Tvrdík tvrdí, že jeho straně dosud nikdo nepřispěl více než 250 000 Kč a dále sdělil, že v tuto chvíli socialisté nemají žádného většího sponzora. Doslova „Nám nikdo milióny nedává.“ Na první pohled nic zajímavého. Ale skutečně jen na první pohled.

Zazdálo se mi, že jsem nedávno četl o vysokých darech od jednotlivých straníků. Navštívil jsem proto web ČSSD, abych si na něm prohlédl zprávu o hospodaření. Bohužel marně. Na webových stránkách strany, která po předsedovi konkurenční strany žádá zveřejnění detailních účtů za jeho soukromou dovolenou, jsem žádná informace o jejím hospodaření nenašel.

Nezbývalo mi než se obrátit se na googlu. Zprávu o hospodaření ČSSD za uplynulý rok jsem bohužel nenašel. Vcelku rychle jsem však narazil na článek z letošního března, který se na ni odvolává. Straně podle něj přispěl údajný bývalý vekslák, a současný Paroubkův poslanecký asistent Petr Benda částkou, 651 000 Kč. Socialisty vlastněná společnost Cíl pak rodné straně přispěla částkou 26,5 mil. Kč.

Co z toho vyplývá? Pan Tvrdík buď neví, jak je strana za kterou válčí financována nebo nepokrytě, a dost hloupě, lže.

Autor: Matěj Trávníček | pondělí 17.8.2009 14:46 | karma článku: 37,33 | přečteno: 4814x
  • Další články autora

Matěj Trávníček

Polobůh Heger zasahuje

27.3.2013 v 9:42 | Karma: 24,29

Matěj Trávníček

Jiná volba, stejné bahno

21.1.2013 v 8:37 | Karma: 13,09