Jak se pozná punková matka

Má několik úžasných vlastností, které napomáhají harmonickému rozvoji jejího dravého mláděte. Nejdůležitější z nich je lenost. A druhou nejdůležitějším odvaha. 

Ideologie: Základěm mateřství je ideologie, hlásají současné matky. Punková matka se nenechá zastrašit a zahnat do škatule. Chce hlavně klid a pohodu. Flexibilně využívá čehokoliv, aby toho dosáhla. Je-li třeba, spí s mládětem v posteli. Jakmile se mládě osamostatní, hurá! Když je spokojené v psím pelechu - no problem. Zklidní-li mládě dudlík, koupí jich rovnou deset. Uleví-li mláděti rektální rourka, nacpe mu ji do zadku. Elegantně osciluje mezi lesanskými a mimibazar praktikami a využívá jich dle potřeb svého dítěte. Je svobodná a nespoutaná.  

Svoboda:Punkerka nepatří do žádné mateřské skupiny, protože si dělá věci po svém. Lesanské matky se schází u éterického olejíčku a utvrzují v tom, že jen ony, jejich šátky, mlíka, pleny, odpor k očkování učiní všechny děti světa šťastnými. Mimibazar matky se scházejí na internetu a uvtrzují, že jen řád, vážení, hygiena, chůvičky, monitory a helmičky ochrání jejich děti před zlým světem. Punk matka se nemůže opřít o žádnou velkolepou teorii, ani podporu stejnověřících matek. Zbývá ji jen intuice a zdravý rozum.

Tolerance:Punk matka neřeší, co dělají ostatní matky. Řeší, co potřebuje zrovna její dítě a ona. Ví, že vychovat šťastného člověka se dá tisíci způsoby. 

Sobectví:Punk matka má odvahu být sobecká. Díky tomu nemívá výraz velkolepé trpitelky. Netahá dítě v šátku, pokud jí z toho bolí záda. Nepřevažuje ho každé tři hodiny, pokud jí to otravuje. Vrazí ho do kočáru vzdálené příbuzené a zatím se prospí. Dráždí své okolí tím, že drze tvrdí, jaká je mateřská těžká pohoda a jak se na ní fláká.

Mateřské dostihy:Před těmi punk žena zdrhá. Nečetla tabulky a tak ani neví, co by mělo její dítě který měsíc umět a jakou barvu má mít jeho stolice. Dost možná ani neví, kolik má její mládě zrovna měsíců. 

Očkování:Pokud je dítě punkové ženy neočkované, pak prostě proto, že na to zapomněla, nebo ztratila očkovací průkazku. 

Kojení:Punková žena kojí, pokud chce a jak douho chce, kdekoliv a kdykoliv chce. Pokud nechce, nekojí.

Hygiena:Punková žena dítě příliš nemyje, ledaže už smrdí. Buduje mu tak imunitu. Pokud ho myje často, tak proto, že je to baví.

Bezplenková metoda:Punková žena nechává odrostlejší dítě batolit se po bytě a zahradě bez plenek. Louže jsou skvělým zdrojem zábavy pro mládě, neboť se nimi může brodit a ochutnávat je. Bobky uklízí pes domácí.

Plenková metoda:Movitější punkerka si koupí plenky z papíru. Chudší punkerka pere, ale nežehlí. A někdy ani to ne. Někdy to jen nechá uschnout.

Nošení:Punková matka by dítě občas i nosila, pokud by se naučila zavazovat šátek. Což se ne vždy podaří.

Chůva a jesle:Punková matka se neštítí ničeho. 

Ekonomika:Punková matka utratí peníze v první půli měsíce. V druhé půli měsíce chroupou s dítětem zrna a radují se, jaké pěkné věci v první půli prožili.

Domácnost:Punková matka uklízí náhle a kompulzivně. Zbytek měsíce mívá v bytě bordel. Nesnese-li bordel, najme paní na uklízení.

Jak se z obyčejné ženy stane matka punkerka?

Jak na vrtochy punkové matky doplácejí její mláďata?

Čtěte příště!

(článek byl napsán za asistence divokého devítiměsíčního mláděte, které si spořádaně hrálo s odpadky, vyjeveně zíralo na déšť, plácalo se v kaluži dešťovky nateklé do obýváku, křičelo psovi do ucha, požíralo boty a trhalo časopis)

 

 

Autor: Olga Trampotova | čtvrtek 31.7.2014 11:06 | karma článku: 38,43 | přečteno: 14098x
  • Další články autora

Olga Trampotova

Potrat v nasládlém EMO hávu

24.6.2014 v 11:03 | Karma: 28,78

Olga Trampotova

Před rakovinou

9.6.2014 v 14:55 | Karma: 40,32

Olga Trampotova

Ať žijí zrůdy

25.5.2014 v 19:00 | Karma: 17,69