Diagnóza: blonďatá studentka psychologie.

Nedávno se nade mne v baru sklonil jakýsi neohrabaný mladý pán a po pár pokusech o kompliment mě pozval na panáka. Maminka mě vždycky učila, že od škaredých opilých pánů se panáky odmítají, ale to víte, jsem chudá studentka.

Tento zoufalý podnikatel neodhal moji blonďatě rozjuchanou náladu a snažil se zapřást intelektuální rozhovor.

Výchovná vsuvka  číslo 1 pro vás, mí milí čestí chlapci. Snažíte-li se sbalit blondýnu v baru kolem třetí ráno, upusťte od trapných pokusů předvést jí rozsáhlé dimenze vašeho znalostmi napchaného, leč ovíněného mozku.

Pan podnikatel nervózně přešlapoval a pak se zeptal, co studuju. Po mé odpovědi se mu nadšeně rozzářily oči, nečekaně prohlásil, že psychologie je jeho hobby a jal se bez vyzvání předvádět svůj úchvatný analytický talent. Ozářen saténovými šatečky za 5 euro, které se necudně pnuly po mém zbohatlickém těle, mi sestavil stereotypní profil jak z třetí cenové. Prý jsem ambiciózní dívka z "dobré" rodiny. Pche! Nebo vlastně wau!

Vzhledem k tomu, že realita ze mě už před lety udělala profesionálního bankrotáře, který v pravidelných intervalech vyhlašuje finanční krach, s radostí jsem si před křečovitým neználkem zahrála na rozmazlenou nanynku. Moje fantazie se však nebezpečně kymácela v moři becheru. Osobní  pseudohistorie se pak v alkoholu přímo topila.  Podnikatel nevypadal, že by pochyboval nad prvoplánovou  fikcí, kterou jsem na základě jeho stereotypního úsudku opile rozvíjela.

Výchovná vsuvka  číslo 2 pro vás, mí milí čeští chlapci. Snažíte-li se sbalit psychostudentku v baru, nesnažte se jí ohromit svými psychologickými vědomosti. Nedělejte to především v případě, kdy jste důvěru ve své znalosti nabyli čtením slizouna Plzáka a jediné jméno, které z oboru znáte, je Freud.

Pána se mi za vydatné pomoci nově získaného pseudobratra (geniálního studenta gymnázia, kandidáta do senátu a zároveň majitele vozového parku v hodnotě sto tisíc korun:-D) podařilo odpudit. A ještě dlouho, dlouho jsme se poťouchle smáli. It´s just a game.

Výchovná vsuvka číslo 3 pro vás, mí milí čeští chlapci: Jste-li za střízliva stydliví bobánci, nesázejte na to, že tři promile z vás udělají světáky a Don Juany. Zatímco zakoktávající se mladíček, který sebral odvahu a pozval slečnu na kafe může být roztomilý až k pomilování, podroušený křečák si urhne tak akorát trapnou ostudu.

Výchovná vsuvka pro vás pro všechny moji milí, aneb co mě naučilo studium psychologie:

http://www.youtube.com/watch?v=UzzMir7zbN4

 

 

 

 

 

 

Autor: Olga Trampotova | pátek 16.4.2010 22:40 | karma článku: 20,87 | přečteno: 5016x
  • Další články autora

Olga Trampotova

Jak se pozná punková matka

31.7.2014 v 11:06 | Karma: 38,43

Olga Trampotova

Potrat v nasládlém EMO hávu

24.6.2014 v 11:03 | Karma: 28,78

Olga Trampotova

Před rakovinou

9.6.2014 v 14:55 | Karma: 40,32