Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Také mám vyměněné obě čočky (monofokální s filtrem modrého světla, každá za 5 tisíc). Výsledkem jsem mile překvapen - do dálky a střední vzdálenosti vidím perfektně, bez problémů zvládám i krátkodobé čtení (například jízdní řády MHD, jídelní lístky). Na displej PC se nyní mohu dívat bez brýlí, stejně jako na mobil. Brýle +1 si beru jen na dlouhodobější čtení (novin, knih). Oproti původnímu stavu neskutečná změna k lepšímu, přitom člověk podstoupí jen dvě krátkodobé operace s asi dvou až třídenním omezením vidění. Mohu jen doporučit.

1 0
možnosti
KK

Dobrý článek.

Moje zkušenost, výměna čočky na obou očích. Vidění na dálku po dvou letech 100%, perfektní. Čtení po operaci skvělé, ale postupně se to zhoršuje. Přesně to mi ale lékaři říkali před operací, že na čtení budu mít dvě dioptrie. Takže dobrý.

Cena 0,-, šlo to ze zdravotního pojištění. Pokud bych býval chtěl multifikální čočky, abych byl bez dioptrií i na blízko, musel bych na nějakou soukromou kliniku, kde se ceny pohybují skutečně od 3000,- výše(za jedno oko).

1 0
možnosti
VT

Dekuji. Ty multifokalni maji takove vselijake recenze- lide si stezuji, ze za sera opravdu moc nevidi. Myslim, ze jsme vybrali dobre :-)

0 0
možnosti
VF

Mám čočky na dálku kvůli bezpečnější jízdě autem. Hodně let mně dobře slouží, ani nebyly drahé ( 3.000 kč za jednu). Ať Vám ty Vaše také dobře slouží.

Mám jen malý dotaz - jak se Vám stal ten smutný problém se žlázou společenské povinnosti?Nepodařilo se Vám ji nahradit

0 0
možnosti
VT

Dobrý den, vaše umělé čočky jako náhrada za vaše biologické čočky stály 3.000kč? To ale zbytek doplácela pojišťovna, že?

Ten problém se štítnou žlázou není ve skutečnosti smutný a dokonce to není ani problém

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2026x
Podle lékařů má špatně vyvinutou žlázu společenské povinnosti, před lety nechal Moravu Moravou a usadil se v Praze.