Duchcov vs Aš. 3 roky vs 20 let. Těžké ublížení vs „nic“ a jiné

Tak dalo se to čekat. Jak jinak trestat než exemplárně. Bohužel jenom na jedné straně barikády. To, že útočníci jsou debilové, o tom není pochyb. Ale 20 let až výjimečný trest za pokus? No pokud se to dá obhájit, tak naprosto nechápu ty směšné tresty v Duchcově.

Skákáním po hlavě se živím.

Když jsem viděl brutální útok Romů na manželský pár, tak jsem si říkal, že tito shnijí aspoň 8 let v base. Jak jsem se šeredně mýlil, když jsem si přečetl rozsudek. Pravomocně odsouzení byli jenom dva, zbytek dostal podmínky. Za brutální napadení, krádež a výtržnictví. O to humornější je pak fakt, že největší svině z nich dostala 2 roky a to jenom proto, že je to mladiství. Přitom už před manželským párem brutálně napadli další osobu, které chtěli ukrást kolo. Zlomení ruky a kopání do hlavy, když oběť leží na zemi, to je asi taková místní tradice. O to smutnější pak bych pohled na to, jak soudce vynáší rozsudky. Ta druhá odsouzená byla jenom proto, že už seděla, jinak by nejspíš taky dostala podmínku. Co člověk musí udělat, aby se dostal do basy aspoň na 8 let? Nejspíš by ta hlava té nešťastné dívky, co má doteď trauma, musela puknout a mozek se rozstříknout po zemi.  A tehdy by snad dostali všichni nějaký ten vyšší trest, dejme tomu 5-6 let, aby se neřeklo.

 

Pamatujete Patrika?

Brutální útok na malého Patrika, kdy ho znásilnili a málem ukopali k smrti. Masmédia v čele iDnes držela hubu do poslední šance, protože v té době jela Natálie a její povedená famílie. Tady je to podobné jako v Duchcově. Rasový útok to sice byl a první soud to vzal v potaz, trest byl příliš vysoký pro mladistvého, takže místo 10 let sedí jenom 5 let. A Patrik má doživotní trauma. Pět let za znásilnění a pokus o vraždu, kdy ho málem ukopají k smrti? Vážně? To tomu chlapci měli vyrvat plíce, aby dostali výjimečný trest?

 

A dostáváme se k Aši

Útočníci jsou stejní idioti jako ti, co zapálili ruinu ve Vítkově. IQ bahna. O tom není zásadní pochyb. Tresty adekvátní vůči provinění bych viděl na 10-15 let bez možnosti předčasného propuštění. Problém je ten, že jim hrozí 20 let až výjimečný trest. Samozřejmě, že je to ihned, na rozdíl od Duchcova, rasistický útok, oba jsou členové jakési pseudonacistické organizace a to jim určitě ještě hodně přitíží. Výsledné scóre je nulový počet zraněných z těch 18, co tam byli. Matka a 4 děcka požadují odškodné 1,4 milionu! 1,4 milionu a bojím se, že je taky dostane. Pár z Duchova chtěl milion a dostali 120 tisíc. Vidíte ten rozdíl?

 

Jsme skutečně rasisti nebo to z nás dělají soudci? Troufám si tvrdit, že kdyby chtěl někdo ten barák zapálit, neudělá to tak debilně, jako to udělali ti dva debilové. Ale dostat dvacet let až výjimečný trest? Přijde mi to samé jako v případě Vítkova. Exemplární trest za každou cenu. Ano je to závažný čin, ale když za vraždu tady člověk dostane 8 let a za zabití autem, kdy jede zfetovaný a ožralý ani ne 5 let, tak je něco špatně. Soudci mají udělovat stejné tresty všem. Když někdo skáče po hlavě, tak má dostat minimálně nepodmíněný trest v takové délce, aby se zajistilo, že si to s nimi nepůjde vyřídit za půl roku znova, jako to udělal otec "obětí" z řad Romů, co zmlátil dva lidi, kteří ale byli zcela jiní, než on zamýšlel zmlátit. A dostal dvacet měsíců. Klidně ať dostanou i těch 20 let, když jsou to debilové. Ale pak se zamýšlím nad tím, že zrůda z Krupky či „skákači“ z Duchcova měli dostat poněkud vyšší tresty a né ty směšné nahrážky trestů, co skutečně dostali. A tohle milí soudci, toto dělá z nás rasisty. Ne to, že pár neonacistů chcete zavřít až do skonání světa, ale to, že neměříte všem stejně a tak, jak by si zasloužili. Kdybych já skákal Romovi po hlavě, tak nejenom, že mě zbytek Romů umlátí k smrti, ale ještě dostanu 10 let za rasisticky motivovaný pokus o vraždu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Veselý | pondělí 9.2.2015 13:26 | karma článku: 38,34 | přečteno: 1970x