Co by Ostravák neudělal? Reakce na článek

Je to reakce na článek. Bo zase blbne diskuze, tak sem to hodil jako článek dokupy. Nešlo mi to přidat pod původní příspěvěk. Hoši spravte si to.

1. Stodolní je mrtvá pátek-neděle. Tam bych nešel ani za boha. Přestali jsme tam chodit tak 6-7 let zpátky. Plno cikánů, Turků, Rusáků a lidí, co nevíte jestli se s Vámi vyspí, zabijí, opijí nebo Vám prodají svoji manželku. Přes týden na Stodolní spousta lidí chodí na obědy. Do Dublinu na pivko. Ale původní záměr Stodolní je mrtvý, dokud se tam bude stahovat póvl jaký je tam teď, tak doporučuji se vyhnout na tisíc honů.

2. Jestli někdo mele něco o tom, že vzduch je dnes špinavější, tak asi žil v nějaké virtuální bublině. Dědeček mi ukazoval fotky, jak prstem maloval s dětmi po parapetu do takové vrstvy prachu, že vyjít ven, tak pomalu novodobé Pompeje. Měl jsem tu čest být v Londýně atd. při Smogu a i tam se mým zvyklým plícím dýchalo hůř jak kuřákovi, co je 10 let po smrti.

3. Lidé odcházejí. Ale proč? Dám příklad. Vystudovaný architekt ČVUT, vrátil se do Ostravy kvůli holce. Nástupák do ateliéru 15 hrubého. Ta samá práce u té samé firmy, na té samé pozici, ale v Praze a nástupák 20 hrubého. A to je jenom takový okrajový příklad. Přitom náklady na bydlení, stravu atd. jsou +- stejné.

4. Bylo bylo by fajn třeba zmínit, že ostravský DPO patří mezi absolutní evropskou špičku. Někdo bude namítat, že je to nesmysl. Není. DPO patří mezi nejlépe vybavené a dostupné DP podniky u nás a Evropě. 

5. Pokud se i nadále bude investovat do Vítkovic a spol., co se týče kultury, tak si myslím, že může vzniknout naprosto unikátní technologický park, který nebude mít v Evropě obdoby.

6. Nejhorší na Ostravě je to, že zastupitelstvo impotentních tatíčků postavilo Karolínu a to jak novou, tak starou, zabilo centrum. Postavilo prodělávající Interspar na zelené louce v Porubě atd.

7. Ostrava je také studentské město. Dvě univerzity v jenom městě a více jak 50 000 studentů rozšíří řady města. Do toho obrovské investice do VŠB a areálů. Nanotechnologické laboratoře, které nemají v Evropě obdoby, planetárium,které po otevření teď v listopadu patří ke špičku v Evropě atd.

8. Zoo Ostrava. Po ZLínu nejhezčí zoo u nás. 

9. Mluva a sprosté slova? No slovní spojení: " (No) do píči" je fajne no ni? Užíváme ho pro akční scénu u filmu, po ohlédnutí za krásnou dívkou, nadávání na politiky a při ukopnutí palce. A každý, kdo Vás slyší, tak ví, co jste tim chtěl řict a soucítí s Vámi. Navíc, co se týče spisovnosti, tak Čecháčci mi přijdou mnohem horší. Moraváci všeobecně píšou mnohem spisovněji než tam u Vás, v Čechách. Navíc patvary jako dlouhej atd.+ každé třetí slovo vole jsou taktéž lahůdka. Tož radši krátce a rychle než takto.

 

10. Ostrava je město kultury a spostru. Od Colours až po pořádání MS, Fed Cupu či Davis Cupu. Myslím, že moc měst se tímto pochlubit nemůže.


11. Obrovský výběr regionálních piv
Ostrava je prostě svá. Také fajné město. Mladé a svérazné. Musí se poprat se svou minulostí. Sorvnáním s Olomoucí, to jest na místě. Olomouc je taká fajná děvucha. Sličná, tichá, hodná. Ráda chodí na procházky, má ráda kulturu. Ostravak je taky synek, co má trochu toho uhla na ksichtě, šklebí se na všecky, pije pivo. Ale když přijde na věc, umyje se, usměje, slušně obleče, pivko vymění za sklenku dobrého vína a vezme sličnou Olomouc do divadla. A následně pak běhá ve v bývalých kasárnách, na hlavě ochranou masku, vestu a po všech šíleně střílí z paintbalovky. Taká je Ostrava. Drsná a přitom krásná. Člověk jenom musí najíst tu tvář, kterou chce najít. Ostrava je město, které má nejvíc rozporů. A to si nemyslím jenom já. Ale je fajné tak zajet, vzít děcka do zoo, okoštovat regionální pivka, kuknout do Vítkovic, jak to tam spravují, podívat se do planetária a jet dom. Já tu bydlím a jestli budu bydlet, tož to uvidím podle toho, kolik si vydělám. Nic jiného nerozhodne.

Autor: Tomáš Veselý | středa 10.12.2014 12:15 | karma článku: 23,40 | přečteno: 1655x