Přestaňte nás strašit. Álvaro Morata je nahraditelný

V posledních týdnech musí fanoušci Juventusu čelit každodenním novinovým výhružkám o ztrátě Álvara Moraty. Jeho výhodný nákup (20 milionů) před dvěma lety s touto variantou ale počítal. Real má právo si hráče opět stáhnout.

Italské sportovní deníky ale nabyly dojmu, že Morata je nenahraditelný. Zatím nepotvrzený fakt prezentují jako velkou katastrofu a každý den přinášejí nové a nové informace. Španělský útočník přitom nezažívá tak povedenou sezónu jako v minulém roce a často do zápasů zasahuje až jako střídající hráč.

V některých případech to skoro i vypadalo, že je upřednostňován před Zazou jen kvůli tomu, aby odehrál požadovaný počet zápasů umožňující přinutit Real k zaplacení požadované sumy. Podmínek výkupní ceny nazpátek je totiž hned několik.

Podobně jako v minulé sezóně se Morata v jarní části sezóny opět slušně rozehrál. Zejména výkony proti Interu a Bayernu ukázaly jeho sílu…A spustily novou lavinu článků o tom, co bude s Juventusem, až Morata odejde.

S tímto velkoklubem nebude vůbec nic. Pokud jsou všechny zvěsti pravdivé, pak už je domluven příchod Cavaniho z PSG, který na své působení v italské Serii A vzpomíná velmi rád. V Neapoli dal ve 3 sezónách 78 branek a ani v Paříži si nevede vůbec špatně. Jednalo by se o sázku na osvědčenou kvalitu.

Důležité pro Juventus bude spíše udržet Zazu. Rodák z regionu Basilicata představuje velké naděje pro budoucnost nejen klubového italského fotbalu. Nesmíme dále zapomínat ani na Vadalu. Mladý Argentinec přišel jako součást náhrady za Carlose Tevéze z Bocy Juniors. Příští rok se do A týmu asi ještě nedostane, ale v dalších sezónách mu pravděpodobně v cestě nic bránit nebude.

A pak je tady Cuadrado. Ačkoliv mu mnozí fanoušci nemohou přijít na jméno, buďme rádi, že je na pravé straně nějaký zrychlující element. Techniku možná úplně dokonalou nemá, ale v letošní sezóně pomohl rozhodnout několik důležitých zápasů. V kombinaci s Alexem Sandrem na druhé straně navíc vypadá hra celého týmu velice dobře.

Ideální situací by samozřejmě bylo, kdyby Álvaro Morata zůstal. Třiadvacetiletý Španěl slibuje do budoucna velký potenciál a jistě by v příštích sezónách mohl dopomoci k zisku touženého triumfu v Lize mistrů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Vlasák | čtvrtek 31.3.2016 8:35 | karma článku: 11,80 | přečteno: 280x