- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Marne premyslim, co by mohl byt ten zmineny salatek. A nikde v Rakousku neroste ani cibulka. Vubec bych se nedivil, kdyby jak salatek tak i cibulku dovazeli Rakusane z Ceska, protoze pouze tam se takove speciality masove vyskytuji, dokonce i masinka, pivecka a kaficka a jeste jina inka, ecka a icka. Dokonce i cicky, jako napr. vokurcicky.
Ne, neroste. Vsechny ty kytky jsou jen namalovany a zeleninu dovazej z holandska.
Zillertaler Krapfen jsem neznal a vypada to ze je budu muset zkusit udelat
Nebyl jsem v Tyrolsku, ale ten popis zněl tak dobře, že jsem musel jít okupovat zásoby. Škoda,že tady není někde jejich kuchyně, třeba v Praze zastoupena.
Výborné!
Doplnil bych Knödelsuppe, ..
Leberknödelsuppe, nebo Käseknödelsuppe?
Tiroler Gröstl je pro mne absolutni jednicka. Ale Käsespatzen maji puvod ve Svabsku a nikdo jiny je neumi lepe nez oni.
Ta sladka moucna nejsou zrovna mymi vyvolenymi. ale rozhodne bych nezapominal na tiroler Schinken, Käsekuchen, kaffee coretto a a dalsi lahudky teto zeme.
Kaiserschmarrn, neboli trhanec se nedělá po malých kouskách:-)), ale na pánvi jako vysoká palačinka, která se vidličkou roztrhá. Odtud název Trhanec.
Je to tak, trhá se až hotová omeleta. Obyčejnější variantou může být trhanec připravovaný z kysaného mléka. Ten se trhá mnohem ochotněji sám.
My jsme naposledy měli na jedné horské chatě s krásným výhledem bramborové opečené nudle s kostičkami uzeneho, syr, opečená cibulka na kolečka a navrchu bylo buličí vejce.Taky lahudka