blok v blogu

V dnešní době mnoho lídí reaguje na věci na základě zkušenotí. Pozval jsem jí na rande, řekla mi ne ( a mysl říká, že se příště tento scenář bude opakovat) a proč tomu tak je ?

Lidé se rozhodují na základě zkušeností. Krásná poučka z investic, minulé zisky nejsou zárukou budoucích........ Člověk je tvor emoční, nikoliv logický. Na jednu stranu je to dobře, pokud se spálíme jako malý o troubu, tak si tuto emoční informaci zapíšeme do hlavy a již víme, že na kamna není dobré sahat, pokud ovšem nejsme masochisti a netoužíme mít celoživotní vzpomínku.

Teď z té druhé stránky. Člověka začal podnikat a neuspěl, tak v hlavě má nastaveno podnikání je zlé já jsem neuspěl a bude to druhým rozmlouvat. Otázka je co by nám řekl podnikatel co by se mu dařilo ???

Ochutnal jsem jídlo a bylo mi z něho špatně..... Mohlo to jídlo být špatně upraveno a příště by nám mohlo chutnat, ano ale to už se lidé kolikrát  nedozví. Co by nám řekl labužník na tento pokrm ???

Cokoliv jsem dělal a neuspěl, nebo to nedopadlo dobře, tak při opakované události se mi v hlavě vybaví špatná emoce a tělo začíná být paralyzováno.

Krásný příklad: Podívejte se jak neohroženě si počíná dítě, které nekousl pes a to kterého kousl pes jaký má respekt, když přijde s tímto 4 nohým mazlíčkem do styku.

Další příklad je když rodiče ze svých chyb, které udělaly, tak automaticky říkájí svým dětem toto není možnééé, to nejde, bohužel jen interpretují své zkušenosti. Mají pravdu ? Nemají mají jen svou zkušenost, kterou za pravdu považují.

Komu věřít lidem co uspěli nebo neuspěli ?

Správně je to vyzkoušet a věřit si a pokud nám něco nevyšlo, dát vinu sobě a zjistit co jsme udělali špatně a příště to změnit.

Víra je motor, který nás žene dopředu. 

A co Váš motor, je Vaše víra větší, než blog v hlavě ??? Jak vypadá cesta za vašim snem ???

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Řezníček | sobota 29.6.2013 19:50 | karma článku: 7,69 | přečteno: 402x
  • Další články autora

Tomáš Řezníček

Telefonní iluzionista

25.11.2015 v 0:00 | Karma: 7,95

Tomáš Řezníček

Swiss Golden

7.11.2014 v 22:55 | Karma: 12,51

Tomáš Řezníček

Pavučiny na zadku?

16.7.2014 v 8:51 | Karma: 4,90