Lépe být v Brazílii

S velkým rozladěním jsem zaznamenal snahu vlády o omezení možnosti cestovat do některých zemí, včetně mého současného brazilského azylu.

S velkým rozladěním jsem zaznamenal snahu vlády o omezení možnosti cestovat do některých zemí, včetně mého současného brazilského azylu. Vrchnost sice argumentuje hrozbou zavlečení mutací, ale tomu stejně nedokáže zabránit, takže se ze zákazu stala jen další položka v seznamu "něco děláme".  Pomiňme fakt, že takové nařízení je jasně protiústavní a dá se i jednoduše obejít. Stačí jen jet z ČR oklikou přes zemi, která není zakázána a člověk se dostane kamkoliv chce. 

Obzvláště pikantní mi ale přijde fakt, že tak jak je nařízení napsáno dopadá nepochopitelně i na lidi v zahraničí, kteří se do ČR vrátit rozhodně nehodlají. Kupříkladu kdybych se teď rozhodl jet z Brazílie do JAR, tak tím poruším zákon. Do JAR se sice chystám až koncem roku, v kteréžto době snad již vrchnost bude svržena, ale i kdyby ne, tak bych se stejně necítil povinován dodržovat nařízení, které vláda vypotila v rozporu s ústavou, principem svobody a rozumem. 

Vrchnost ani její poddaní však nemusí zoufat, já vám tam nic nezavleču. Raději zůstanu v nebezpečné svobodě vzdálených zemí, než v bezpečí tuzemské totality.

Kdepak, Takový ostrov Ilha Grande je peklo na zemi. Žádná opatření, chraň bůh, aby se to zavleklo do ČR.

Ilha Grande

 

Autor: Tomáš Prachař | pondělí 1.3.2021 21:05 | karma článku: 16,08 | přečteno: 521x