Podnikatel roku

Ve zpravodajství jsem zachytil informaci, že živnostníkem roku v moravskoslezském kraji se stal Robert Vlach se svým portálem navolnenoze.cz . Říkám si: "nějaký další placený internetový katalog, co to zase bude????" Na druhé straně, asi to nebude tak hloupé, když si ho všimli. Nebylo to moc drahé, reference více než dobré a tak jsem se přihlásil. Součástí nabídky bylo také školení ve Valticích a taky levné, když jsem jako nově registrovaný získal 50% slevu, nebylo co řešit. Říkám si:  „Valtice jsou fajn, dlouho jsem nebyl ve sklípku, proč si neudělav víkend“.

Školení a seminářů jsem vzhledem ke svému věku prošel mnoho – často jsem se řídil knížecím vzorem: „ když se kecají blbosti tak spím“ (většinou to bývalo za firemní peníze, ale proč to jednou nezkusit za svých 11 stovek).

Školení začalo v celkem komorní atmosféře 12 lidí s  mladým a sympatickým Robertem Vlachem.

A hlavní témata?

PROFESIONALITA = DOBRÉ JMÉNO PODNIKATE, SPOLEHLIVOS, KVALITA, LOAJALITA KE KLIENTOVI. Přídavkem hromada užitečných rad a návodů ke konkrétním tématům. Od výhod podnikání na své jméno, přes marketing, po tvorbu cen či obranu před neplatiči. Pochopil jsem, že se nemusím bát složitějších projektů a nepotřebuji zakládat firmy, výhodnější je sjednat spolupráci s kolegy nezávislými profesionály. Budu mít větší zodpovědnost, ale také přiměřeně větší podíl na zisku.

Seminář se průběžně měnil ve velmi kvalitně moderovanou diskuzi a zase se nenásilně vracel k plánovaným tématům.

Asi 16 hodin programu mi nedovolilo přivřít oko, nechtěl jsem přijít o jedinou větu. Získal jsem úplně nový pohled na živnostenské podnikání. Diskuze pokračovala i při večeři a ve VALTCKÉM PODZEMÍ, s přísunem vína na které nás organizátor pozval.

Je velká škoda, že podobné informace nemají firmy, které často s živnostníky odmítají spolupracovat.

Škoda, že nemají informace o nezávislých profesionálech města a obce a nevyužívají jejich služeb.

Možná to bude tím, že v řadě případů nejsou služby potřeba a jen se pod jejich pláštíkem čistí státní a podnikové peníze prostřednictvím firem s cizokrajnými názvy a se sídly v daňových rájích….  , ale to je na jiný blog.

Hlasování v celostátní kole soutěže o podnikatele roku skončilo. Výsledky se dovíme zítra 7. 12. 2011. Držím Robertovi palce a přeji si, aby v naší zemi vítězila PROFESIONALITA, DOBRÉ JMÉNO, SPOLEHLIVOS. A to je více - než si myslíte.

www.navolnenoze.cz není nějaký katalog – je to komunita profesionálů, kteří se nebojí pod svou práci podepsat svým jménem a ručit za výsledky.

Díky Roberte, už vím co je nezávislý profesionál a chci jím být.

 


Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Polach | úterý 6.12.2011 8:52 | karma článku: 5,17 | přečteno: 598x