"Ať mě nezlobí, opravdu, napíšu" ..... co si myslím

Nějaká "milost"  nebo "pero" to jsou pouze malichernosti. "Opoziční smlouva" to byl a je největší politický, klientelistický a korupční handl v nových dějinách.

To byl ultrapodvod na voličích.

To bylo zrušení demokratické opozice a opozičních  kontrolních mechanismů.

To byla totální degradace morálky a demokratické politiky.

To byla politika, jejiž následky neseme dodnes.

Od doby opoziční smlouvy, kartel dvou stran ve velkém handluje a kupčí s veřejnými statky a pravomocemi ve svůj prospěch a prospěch svých blízkých. (pozn. kartel tří stran - opoměl jsem komanče, kteří pomohli s prezidentovou vobou. To asi také za něco....)

Opoziční smlouva je příčinou dnešního stavu.

Těžko můžu věřit, že milost nepodléhá stejným "handl" pravidlům.

Kdo to vymyslel a realizoval, pane prezidente???

 

Pro nepamětníky a mládež. Co to byla opoziční smlouva přesně popisuje v diskusi hendrixx.- DÍKY

Opoziční smlouva byla sepsána mezi Klausem a Zemanem po volbách, jejichž výsledek umožňoval sestavení většinové pravicové vlády ODS-KDU-US. Klaus před volbami vedl proslavenou hysterickou kampaň s hesly "MOBILIZACE!" a "Doleva nebo s Klausem". A pak to bylo doleva s Klausem, když Klaus v zájmu "klidu na práci" (proslulé normalizační heslo z Rudého práva) podepsal opoziční smlouvu se Zemanem, podle které se mezi ODS a ČSSD rozdělily všechny důležité posty ve státní správě, v dozorčích radách státních a polostátních podniků (Livie Klausová např. zasedla v dozorčí radě ČEZu) a mezi stranické exponenty byly rozděleny podíly ze všech následných privatizací i velkých státních zakázek. Šlo skutečně nejen o zradu pravicové politiky, ale o hnůj, který nikde ve vyspělé Evropě nemá obdoby. A jeho důsledky neseme dodnes, když z těch, co se tehdy napakovali, nám vyrostli proslulí krajští kmotři.

Díky za doplnění a doporučuji diskusi.

 

Autor: Tomáš Polach | středa 19.10.2011 0:44 | karma článku: 13,77 | přečteno: 866x