Situace kolem Nočních vlků 30.4.2015 večer

Média chvíli říkají, že se Vlci nedostali a pak zase tvrdí, že prošli. Jak se v tom vyznat? Pokusím se shrnout aktuální situaci s toho, co vím.

Vlci byli zastaveni na polské hranici, kde dorazilo deset členů. Kde je oněch zbylých 390, které avizoval Chirurg? Pravděpodobně to vzdali předem, protože se nechtěli blamovat hromadně na hranici a vyslali jen předsunutou jednotku, která neprošla.

Mezitím však jdou fámy po sociálních sítích, že se nějací Vlci dostali jinudy do Schengenského prostoru. Rovněž se spekuluje o tom, že sem infiltrovali.

29. 4. se objevil jeden motorkář v Osvětimi, kde se připojil k takové divné skupince, která vůbec nepřipomíná onen hrdý gang.

Dnes Chirurg hlásí, že Vlci pronikli do EU přes Maďarsko, ovšem odkud se tam vzali, neřekl, ačkoliv je jasné, že Maďarsko nesousedí s Ruskem. Chirurg rovněž vyhrožuje, že do Schengenu dorazí spřátelení motorkáři ze Srbska a Makedonie.

29. 4. se ona skupinka z Osvětimi objevili v ČR. V Hrabyni u Ostravy. O tom už nevíte, média to nezaznamenala, ale Pražský Mandant o tom informace má. Čekala tam na ně opavská občanská aktivistka Věra Juříková, která se jako jediná odvážně vydala čelit možným ruským provokacím. Pořídila obrazovou dokumentaci.

Díky jejím fotkám promluvily další zdroje o této skupince.

Nejprve mi ale dovolte připomenout jednu věc. Paní Jurigová nahlásila v obci Hrabyně protestní akci, ale obec ji to zakázala! Paní Jurigová se přesto nenechala odradit a vydala se zjistit situaci a bránit čest Česka.

 

A teď o koho se jedná. Předně to nejsou vlci. Je to nějaký Rus, který zřejmě žije dlouhodobě v ČR. Proto má motorku s českou SPZ. Jeho tvrzení, že přiletěl letadlem z Moskvy a že mu zde "dobří lidé" půjčili motorku je velmi nevěrohodné. Doprovází ho jistý člověk z Litoměřic, Čech a putinista. V jeho vlastnictví je vlajka ruských parašutistů, kterou vidíte na fotografii. Tuto vlajku jsem viděl osobně při vítání americké kolony v Harrachově, kde se s ní tento pád provokativně projížděl. K Rusovi se připojili nějací motorkáři z Čech a hlavně Polska. Dokonce i jeden Ir. Podle paní Jurigové nejsou politicky aktivní, jsou to opravdoví motorkáři a politický rozměr celé akce jim uniká.

Podle tohoto svědectví je největším proruským fanatikem v této skupince právě onen Čech z Litoměřic.

Takže si to shrneme. V Česku teď máme skupinku tvořenou jedním Rusem, jedním rusofilním Čechem a několika naivními motorkáři.

Bohužel toto nikdo neví. Média papouškují Chirurga, který vyhlašuje, jak Vlci pronikli do Česka a ve svých článcích ukazují fotky z masivních jízd, které Vlci provádějí v Rusku, ale jsou to jen ilustrační záběry, ale je jasné, že to dost mate. K tomu policie tvrdí, že u nás žádní Vlci nejsou. To zmatek jen umocňuje.

Proto to ještě jednou shrnu. V Čechách je skupina, která není Nočními vlky a která se za ně více méně vydává. To umožňuje ruské propagandě tvrdit, že tu vlci jsou a našim médiím to potvrzovat.

Zdálo by se tedy, že je to opět jen virtuální realita postavena na několika lidech a nafouknuta ruskou propagandou. Žádní opravdoví Vlci v ČR nejsou. Příběh je uzavřen. Ale…

Všechno to narušuje jedna fotografie, která se objevila dnes odpoledne na sociálních sítích. Má jít o záběr z dnešní Ostravy a ukazuje skupinu lidí v typických bundách Nočních vlků, kteří něco vytahují z osobního auta. Podle blíže nejmenovaného zdroje by se mělo jednat o občany Pobaltí ruské národnosti, kteří víza do Schengenu nepotřebují, protože jsou jeho součástí.

Tahle skupinka už vpadá více "gangově" než ona trapná skupinka z Hrabyně. Je tedy opravdu možné, že se sem Vlci infiltrují z různých směrů a že ona skupinka statistů slouží jen k matení veřejnosti. Je možné, že sem míří Vlci alternativními cestami z Balkánu a odjinud. Je jim jasné, že Polsko už je pasé a možná se pokusí zformovat v ČR. Je možné, že ČR není jejich hlavním cílem a budou se snažit nějakým méně trapným způsobem, než dosud předvedli vstoupit do Německa.

Celé to však má jeden problém - nemají motorky.

Jak to tedy bude, uvidíme v příštích dnech, možná i hodinách. Občanští aktivisté, včetně Pražského Majdanu situaci dál sledují a budou veřejnost informovat.

K tomu jen dodávám, že přátelé Ruska a ruští putinisté v ČR mají na 6.5. nahlášená shromáždění na různých místech po Praze.

To, že cela aféra s Vlky ještě neskončila je více než pravděpodobné.

 

Autor: Tomasz Peszynski | čtvrtek 30.4.2015 21:16 | karma článku: 23,46 | přečteno: 2099x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77