Pražský Majdan pomáhá ukrajinské armádě II

Jak jsem slíbil, přináším informace o další pomoc ukrajinské armádě. V kritických dnech končící zimy, těsně před boje o Debaltseve jsme dodali ukrajinským vojákům další pomoc.

Úžasné na tom je, že tuto pomoc nosili nejen Ukrajinci, u kterých se to považuje za téměř národní povinnost, ale i Češi. Ano Češi nám nosili samozřejmě nevojenskou pomoc pro ukrajinskou armádu. Od těch nejdrobnějších věcí jako jsou čokoládové tyčinka a tatranky, přes ponožky, spodní prádlo až po spací pytle a pytle na písek.

Jeden pán, bývalý voják AČR, přivezl na vozíku 300 párů ponožek pro Ukrajinské vojáky s tím, že jako vojenský profesionál chápe, jak jsou obyčejné ponožky pro vojáka důležité.

Opět se nám podle ukrajinských zvyků dostalo fotografických důkazů o dodané pomoci, a komu se dostala. Dostávali jsme informace od různých ukrajinských jednotek, které děkovaly za pomoc dodanou z Česka.

Členové facebookové skupiny Lumpenkavárna, která byla založena aktivisty Pražského Majdanu jako reakce ne výroky Miloše Zemana donášeli svou pomoc omarkovanou balíčkem kávy, protože jsme se rozhodli dokázat, že tzv. "lumpenkavárna" není žádný spolek tahajících pseudointelektuálů, ale lidí, kteří jsou schopni reálně pomoct. Vznikl tak nápad dát si kávu s ukrajinskými vojáky na dálku a proto jsme jim zasílali i kávu.

Akce měla velký úspěch a z Lumpenkavárny jsme toho obdrželi opravu hodně.

Na snímcích jedna z obradovaných jednotek, ukázky obdarovaných vojáků a ukázky pomoci.

 

 

Autor: Tomasz Peszynski | pondělí 13.4.2015 10:00 | karma článku: 12,44 | přečteno: 647x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77