Na frontě hybridní obrany 3. 8. a 4. 8. 2015

Zápisky z činnosti pro Východoevropskou agenturu pro boj s ruskou propagandou aneb na co zajímavého jsem narazil

Server sme.sk přináší těžkou kritiku Ruska z pera ruského profesora Andreje Zubova a jeho kolegy Sergeje Kovalova

Novinky.cz informují o tom, jak si Rusko klade nároky na území Arktidy. Zřejmě se brzy objeví Eskymáci – separatisti.

Ačkoliv na Ukrajině panuje oficiálně příměří, rusko-separatistické síly ostřelovaly koksovnu na ukrajinské straně a způsobily těžké škody. Píše o tom ruská agentura ria.ru.

Polská televize informuje o tom, že na Ukrajině rekordně vzrůstá podpora pro NATO. Nyní chtějí do NATO vstoupit již téměř 2/3 Ukrajinců.

Ukrajinské ruskojazyčné médium argumentua.com informuje o tom, že dcera zavražděného Borise Němcova obdržela Evropskou cenu solidarity, se kterou je spojena prémie 1 milion eur. Žanna Němcovová tyto peníze věnovala na humanitární pomoc Ukrajině a na podporu nezávislé žurnalistiky.

Novinky.cz přinesly zprávu, že OBSE potvrdila přítomnost ruských vojáků na Ukrajině.

Nejen ihned.cz informuje o vytrucované cestě Miloše Zemana za čínskými komunisty, severokorejskými stalinisty a jeho milovaným Vladimírem Putinem na sjezd darebáků, kde se budou kochat pohledy na čínské tanky jezdící po místě, kde byla prolita krev nevinných lidí – po Náměstí nebeského klidu. Zemanova cesta je zradou EU a naší národní ostudou, protože si ji Zeman vynutil navzdory snaze EU tyto darebáky bojkotovat.

Ukrajinský server unian.ua přináší statistické informace o počtu porušení příměří na donbaské frontě.

Server aktuality.sk cituje britské noviny The Times, které přinášejí zprávu o tom, že se donbaští separatisté pokoušejí vyrobit špinavou atomovou bombu.

Server aktualne.cz informuje o tom, že podle odhadů mezinárodního měnového fondu mohou sankce připravit Rusko až o 9 % HDP.

Na serveru svobodneforum.cz popisuje Jefim Fištejn katastrofální společenskou a politickou situaci současného Ruska.

Ukrajinská Pravda informuje o tom, že OBSE potvrdilo ostřelování civilních čtvrtí rusko-separatistickými silami na Ukrajině.

Ukrajinský server argumentua.com přináší informaci o interview běloruského prezidenta Lukašenka, o kterém později napsala i naše média. Lukašenko, ačkoliv protizápadní diktátor, v něm opět odmítl tezi ruského světa a opět dokázal, že Putinovy sny o nějakém proruském mezinárodním společenství jsou jen zbožným přáním.

Server aktualne.cz informuje o hrozícím ukrajinském bankrotu. Je ovšem jasné, že Ukrajina si na rozdíl od Řecka zaslouží mezinárodní finanční pomoc a odpuštění dluhu. Jakýkoliv jiný scénář je naprosto nepředstavitelný.

Slovenský server dennikn.sk připomíná kontroverzní okolnosti kolem soudu s nezákonně uneseným ukrajinským občanem Olegem Sentsovem, který je v ilegální vazbě v Rusku podobně jako pilotka Nadija Savčenko.

A konečně server argumentua.com informuje o tom, jak se ukrajinský dobrovolnický prapor Ajdar mění v útočnou jednotku ukrajinské armády, což probíhá v rámci pokračujícího procesu integrace dobrovolnických praporů do ukrajinské armády.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomasz Peszynski | neděle 9.8.2015 10:00 | karma článku: 16,18 | přečteno: 929x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77