Dvojí morálka Putinisty

Čeští Putinisté se nedistancují od násilí. S toho jde opravdu strach. Násilí proti politickým soupeřům je pro ně evidentně přípustné.

Čeští Putinisté mají plná ústa míru a obětí války. Ale násilí z jejich strany ignorují, případně jsou na něj ještě hrdí.

Nemluvím teď o válce na Ukrajině, ale mluví o Česku. Neustále referují o Ukrajincích a českých podporovatelích Ukrajiny jako o fašistech a násilnicích. Přitom je faktem, že tahle strana se za poslední rok a půl nikdy nedopustila žádného násilného útoku. Násilí, zatím jen mírné, v podobě šťouchanců a škrábanců je vyvíjeno pouze z jejich strany.

V září 2014 došlo na Staroměstském náměstí k incidentu, kdy během akce Pražský Majdan, Litevský občan ruské národnosti udeřil svým pasem do obličeje jednoho z Ukrajinců. Ten se samozřejmě instinktivně bránil, tím, že se ho snažil od sebe odtlačit. Známá pražská putinistická postavička, která se tahá s pražskými Putinisty, Hassan samozřejmě selektivně vyfotil pouze tuto obranu. To však nemění nic na faktu, že celý incident byl zaprotokolován policií jako útok onoho Rusa na Ukrajince a že útočník se ke svému činu přiznal a existuje o tom i protokol. Ale jak dobře víme Putinisty pravda nezajímá. Fotku s téhle strkanice několik měsíců uváděli jako "důkaz" násilného Pražského Majdanu a vesele si na Pražský a Majdan útočili a provokovali jej dál.

Putinisté píši o fašistech a násilnících, ačkoliv od této doby nedošlo k žádnému jinému násilnému incidentu.

Až to té doby než jejich agresivita vzrostla a provedli několik fyzických útoků na sympatizanty Ukrajiny a Ukrajince na Staroměstském náměstí a na Olšanských hřbitovech. Oba incidenty byly zaznamenány a zaprotokolovány policií jako jednoznačný útok z jejich strany.

Asi by bylo moc, po nich chtít, aby se omluvili nebo se od těchto útoků distancovali. Úplně by stačilo trapné mlčení. Bohužel a je to velice nebezpečné, tito lidé ze svého násilí mají legraci. Místo aby odsoudili útočníky, znevažují napadané, vyhrožují jim, říkají něco ve smyslu "dobře jim tak " a podobně a tvrdí, že si vlastně fyzicky útok zasloužili.

Jednoznačně tím dokazují, že trpí dvojí morálkou. Dokazují tím, že ve jménu velkého Vladimíra Putina je povoleno vše, včetně násilí a porušování zákona a že to není důvod k hanbě, ale naopak k hrdosti.

Takové strkanice na ulici by za jiných okolností byly legrace, ale pokud existuje skupina lidí, která ztratila morální hranici-povědomí o tom, že násilí a porušování zákonu v demokratickém a právním státě jako je Česko, je to velice nebezpečné.

Extrémní příkladem jsou tzv. "Českoslovenští vojáci v záloze". Ti toto povědomí o tom, že násilí je přípustné a že český právní systém se jich netýká programově šíří.

Zde přináším příklad z jejich diskuze na Facebooku o mém článku na blogu Idnes.

 

Autor: Tomasz Peszynski | pátek 22.5.2015 10:00 | karma článku: 18,19 | přečteno: 801x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77