ČSSD je extrémistická, nevolitelná a protičeská strana

ČSSD má velký problém. Na to, že to je vládní strana je v ni mnoho extrémistů. Politici, kteří se dříve tvářili  jako seriózní, dnes podporují ten nejhorší politický odpad v naší zemi.

Jsem bývalý volič ČSSD a uznávám, že každá země potřebuje plné politické spektrum. Od levice až po pravici. Ale to, kam směřuje ČSSD je politické peklo.

Nejsem jediný, kdo si toho všiml. Echo24 na konci roku připomíná spolupráci místní ČSSD s Dělnickou stranou v Duchcově. Jenže exces to není. Je toho daleko více.

Například člen ČSSD Jan Kavan se po Praze na podzim tahal s bandou nevychovaných agresivních neurvalců s oranžovo-černými stužkami. Účastnil se akcí, kde byli mimo jiné zváni i účastnici s tím, aby použili násilí proti svým odpůrcům. Klesl na úroveň známé pražské postavičky taxikáře Ponerta, protože se objevil na veřejnosti se skupinou jeho příznivců.

Zde Kavan s proruskými extrémisty, před kterými nás musela chránit policie na Klárově.

A zde dvě výzvy těchto lidí k násilí, které byly nalezeny na sociálních sítích.

Další účastník těchto akcí je poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna, který je členem kontroverzního pravoslavného bratrstva Řádu sv. Konstantina a Heleny, které má sídlo v Teplicích a jehož členy je i několik bývalých agentů StB nebo bývalý sovětský generál Valentin Varennikov, který se účastnil puče proti prezidentu Gorbačovovi ve snaze zabránit demokratizaci sovětského režimu.

Takže jak by se to dalo hodnotit? Další dva excesy? A není už těch excesů trochu moc? K tom si připočítejte veřejná vystoupení Jandáka, Škromacha a Mládka na obranu Ruska.

Mimochodem nejslavnější český putinistický kolaborant Jiří Vyvadil je taky členem ČSSD. To si asi málokdo uvědomuje. Myslím, že jeho postoje netřeba více komentovat ani rozebírat.

Navíc je ČSSD semeništěm divné sorty politiků, kteří už v té straně sice nejsou, ale pocházejí z ní, jako Exministr Pecina, který se nedávno vyznamenal svým příspěvkem v antisemitské diskuzi na facebookové stránce "Souhlasíme s výroky prezidenta Miloše Zemana". A konec konců Miloš Zeman samotný do této skupiny spadá také.

Já vím, že v ČSSD jsou lidé jako Zaorálek nebo Dienstbier, kteří i když jsou na jiné straně politického spektra, tak se dají považovat za seriózní politiky. Ale nemyslím si, že pokud si ustrašený Sobotka, který momentálně dal na chvíli pokoj s brojením proti sankcím proti Rusku (možná proto, že se ukázaly jako účinné, ačkoliv nás spousta politiků přesvědčovala, že nebudou) chce zachovat zdání ČSSD jako seriózní strany, měl by excesy svých současných spolustraníků tolerovat.

Ačkoliv bývalý volič ČSSD, tato strana je pro mě již navzdory čestným výjimkám nevolitelnou, extrémní a protičeskou.

 

 

Autor: Tomasz Peszynski | neděle 4.1.2015 10:22 | karma článku: 21,25 | přečteno: 1773x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77