Co se děje na Pražském Majdanu

Co se od nového roku událo zajímavého na Pražském Majdanu? Například nás obklíčila americká armáda. Svlíkáme se. A agresivní Ruska skopala Putina.

Přináším několik zajímavostí z Pražského Majdanu. Těsně po Novém roce si takhle stojíme u Rudolfína, když se k nám přihnalo takových pětatřicet amerických džípů, některé měly i kulomety. Na většině z nich vlála americká vlajka. Jak asi tušíte, byli to pánové z historických klubů a ne skuteční Američani. Byli jsme překvapeni jak my z nich, tak oni z nás. Ale samozřejmě jsme si hned padli do noty. Člověk, který po večerech v garáži rekonstruuje americký džíp a pak s ním hrdě jezdí po Praze, evidentně nebude putinista ani zemanovec.

Americká armáda obkličuje Majdan:

Vlajky zemí, které by měly být spojenci:

Majdan a "Američani" - 2 metry od sebe

Na začátku ledna bylo o víkendech hodně zima a vlál velký vítr, který polámal i pár stromů a odnes několik střech. Vůbec nejhorší to bylo, když vál silný a studený vítr, že jsme museli držet naše stánky, aby je to neodneslo a bylo nám hodně zima. V té nejhorší chvíli, když už jsme toho měli všichni dost, došlo k pravé majdanské vzpouře. Osazenstvo Majdanu se spontánně svléklo do triček a v tom nehorším počasí se vyfotil s úsměvem na rtech. Od té doby už nikomu špatné počasí nevadí. A lednové svlékání do triček se stalo novou tradicí Pražského Majdanu. Lidem, když o něco jde, překonají vše.

Již několikrát jsem ukazoval masku Putina, kterou jsme si vyrobili. Zdá se, že jak klesá síla rublu a hospodářská situace v Rusku je stále horší a horší, tak jsou ruští turisté stále naštvanější a agresivnější. Přišla jedna paní, která chtěla plivnout našemu Majdanistovi do tváře, pak si to naštěstí rozmyslela a začala nadávat: "Platím 10 000 euro za hotel a ještě se tu musím dívat na Majdan."

A její kamarádka , když viděla našeho Putina, tak jej strhla z našeho stánku a začala do něj kopat. Ne z nenávisti k němu, ale z nenávisti k Majdanu. Řekněme, že to byl až islamistická reakce. Jenže islámisté se zastávají proroka a boha. Pro Rusy je zřejmě prorok a bůh Putin. No bylo to k popukání vidět ruskou putinistku, jak kope do hlavy svého milovaného prezidenta.

Nutno poznamenat, že fotografie "raněného" Putina se dostala nejen do Svobodné Evropy, ale později i do ruského tisku.

A pak že Majdan nemá žádný význam.

A mimochodem. Ti policajti, kteří 17. 11. 2014 zadrželi na Albertově našeho Otakara van Gemunda už čelí kázeňskému řízení.

A pak že Majdan nemá žádný význam.

Autor: Tomasz Peszynski | úterý 20.1.2015 15:31 | karma článku: 13,72 | přečteno: 1689x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77