Beroun

V období dočesaného útlumu Zemanových mediálních aktivit je dobré si připomenout jeho zdrcující morální porážku v Berouně.

Opravte mě, pokud se mýlím, ale je to poprvé od listopadu 2014, co se Zeman odvážil veřejně prezentovat v Praze nebo jejím okolí. A utrpěl těžký debakl. 

Morální vítězství „totální fašizující kavárny“ a „neandrtálců“ bylo úplné a nezpochybnitelné, i když akce nedostala v médiích tolik prostoru, kolik si zasloužila – a když ano, tak jen "vyváženě" podle pravidla „50 % pro židy, 50 % pro Hitlera“. 

Realita byla mnohem méně „vyvážená“. Odpůrci Zemana početně několikanásobně převýšili skupinku důchodců, malých dětí a zvědavců, kteří přišli Zemana podpořit nebo proti němu neprotestovali. 

Jakmile jeho trapné „setkání s občany" začalo, nad hlavami lidí se objevil les červených karet, trenýrek, transparentů, vlajek a fotografií Havla, Masaryka, Kollera a Dusilové. (V davu byl i herec Tomáš Hanák.)

Zeman opět dokázal, že jakákoliv diskuze s ním není možná, on jen pořád dokola mele svoje bonmoty, uráží oponenty a demagogicky neodpovídá na otázky…

Nejprve lidé skandovali a pískali. Pak se mu smáli. Nakonec už to bylo tak ubohé, že se k němu obrátili zády. Zeman dál pokračoval ve svém konfrontačním duchu a neustoupil ze svého demagogického štvaní ani na chvíli. A tak lidé zareagovali naprosto nečekaně a naprosto úžasně… Jsem si jistý, že v každé jiné zemi by ho vypískali, nebo by po něm házeli vajíčka. Možná se o to i snažil…

Ale bylo to jinak… někdo z místních naprosto spontánně zařval: „Tohle nemá cenu, jdeme pryč“. Na to lidé zareagovali tak, že se hromadně zamířili ke druhé straně náměstí a nechali ho tlachat ty jeho hlouposti a tam, kde už ho nebylo slyšet, se vyfotili…

Opět mě opravte, ale nevím o žádném jiném podobném průběhu protestu u nás ani ve světě. 
Opět jsme dokázali, že i když čeští občané dovedou být pěkně hnusní, tak stejně tak dovedou být naprosto úžasní.

A v Berouně, v Berouně byli úžasní…

Zato ubohost Miloš Zemana a celé jeho hradní suity byla na berounském náměstí měřitelná a hmatatelná. Ano, Zeman je ostřílený politický harcovník a v žádném případě na sobě nedá znát, že by ho něco rozhodilo, ale myslím si, že tentokrát se to povedlo.

Ovčáček se zamotal do svých lží tak honosně, že je to na jeho výpověď. Jeho propaganda směřovala k tomu, aby dokázal, že na masové setkání občanů z Berouna přijelo několik provokatérů z Prahy. Bohužel si neuvědomil, že lidé budou sdílet desítky videí a fotografii, které ukážou, že Zemanových odpůrců byla drtivá většina a jeho příznivce tvořilo několik málo desítek důchodců, kteří seděli pod podiem na lavičkách. Pokud tedy bude někdo tvrdit, že se Pražáci hromadně vydali do Berouna, aby ztrapnili Zemana, vězte, že i pan Ovčáček je proti tomuto názoru. Cituji: „Z Prahy přijela minidelegace.“

Mimochodem, do Berouna přijeli jednotlivci z celé ČR – z Plzně, Českých Budějovic, Karlových Varů, Děčína, Lázní Bohdaneč, Vsetína a jiných míst.

Ale je velmi chvályhodné, že celá akce byla zorganizována hlavně samotnými Berouňany. Beroun se tímto stává druhým nejvýznamnějším protizemanovským městem v ČR. I když, samozřejmě, někteří Pražáci si blízkost výskytu Zemana na veřejnosti nemohli nechat ujít. 

Jestli má Putin na své straně medvěda, tak my taky – toho berounského…

Toto video názorně ukazuje jaké procento bylo protestujících a jaké procento bylo příznivců:

 

Autor: Tomasz Peszynski | neděle 8.5.2016 10:00 | karma článku: 23,13 | přečteno: 1161x
  • Další články autora

Tomasz Peszynski

Také končím na Idnes

1.6.2017 v 11:00 | Karma: 25,85

Tomasz Peszynski

Svět na Trumpolíně (3)

20.3.2017 v 16:00 | Karma: 12,08

Tomasz Peszynski

Česko ignoruje Evropu

20.3.2017 v 10:00 | Karma: 22,77