Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otevřený dopis místostarostovi Prahy 8 panu Švarcovi

Pane místostarosto, v diskuzi pod blogem Když místostarosta kecá v přímém přenosu jste napsal komentář. V příspěvcích většinou lidé nadávají anonymně, vy jste se pod svůj výplod podepsal. Děkuji. Na debatě o Palmovce 20. 3. jste řekl následující slova: „Chtěl bych dodat, že žádná částka konkrétní dodneška nezazněla, ty věci jsou všechno v objemových studiích a zatím mluvit o nějaké finální fázi částky nebo vizuálu je skutečně předčasné.“ Tolik Vaše citace. Žádné vytrhávání z kontextu.

Jak už víte, existuje smlouva o Nové Palmovce, která je na internetu a cena je 1 025 miliardy bez DPH. V Informačním systému o veřejných zakázkách (ISVZ) je stejná zakázka s cenou 1 254 098 910.00 Kč bez DPH. Evidenční číslo v ISVZ je 60042912. Rozdíl dělá více než 220 milionů. To jsou ušetřené peníze? Možná to je právě ta parková úprava, kterou jste zmínil ve vašem příspěvku pod blogem. Péče o parky na Praze 8 je nám všem drahá. Vždyť roční péče o park u Grabovy vily stojí přes milion korun.

Tvrdíte, že jste na besedu nebyl pozván. Víte, pořadatelky z 8jinak! řekly, že zastupitele zvaly a zvaly i starostu. Nevím, ale myslím si, že když pan starosta Janků, nemůže přijít a přitom má tři místostarosty, tak by aspoň jeden z nich mohl přijít. Pokud na radnici spolu nemluvíte, tak nevím. Víte, že žijete z daní nás živnostníků a podnikatelů? Chápu ovšem, že když mezi cenou ve smlouvě a cenou v ISZV lítá více než 220 milionů, že máte svých starostí dost. Ještě něco, když ex-starosta pan Nosek (ODS) mluvil poprvé o projektu, měl stát 600-800 milionů, nyní to dělá 1,2 miliardy bez DPH. To bude asi ta parková úprava, že?

Ohledně obavy o mou osobu. Spolupracovník MČ mě opakovaně fotil. To co mi řekl, když jsem se ho na to zeptal, zde nemohu reprodukovat. Já takové metody považuji za estébácké. Před více než dvaceti lety mě takto fotili agenti Stb. Lidé, jako vy a estébácké metody dalších mě donutili, abych více než po dvaceti letech opět vstoupil do politického života. La lutte va continuer! – Boj pokračuje!

Dále píšete, že jste se nestačil v reálné politice rozkoukat, ano jako místostarosta působíte krátce a už nyní tuším, že jste kompetentní a zábavný. Rád bych se Vás zeptal, co jste dělal od doby, kdy jste byl zvolen zastupitelem (nebo jste byl dokonce i radní?) od října 2010. To nebyla reálná politika? Asi to byl čas pohádek a bajek. Vím, že TOP 09 má na Praze 8 hluboký vztah k bajkám. Váš text: Jak bychom postupovali při stavbě radnice na Praze 8 vstoupil do dějin politických pohádek. Před volbami tvrdíte jednu věc a po volbách něco jiného. Pro nezasvěcené, skutečný text i jeho parodii najdete i na mém blogu.

Pane Švarci, píšete o mně ironicky jako o pravověrném lidovci. Víte, třeba monsignor Šrámek byl předsedou exilové vlády za války a bojoval proti nacismu, stejně tak i další členové strany. Po válce další pravověrní lidovci byli mláceni, uvězněni, utíkali do exilu a čtyři byli komunistickou mocí popraveni. Pravověrní lidovci vždy stáli po boku národa v těžkých dobách. A ti nepravověrní? Třeba takový bratr Kalousek připravoval vládu s Jirkou Paroubkem za podpory komunistů. A členská základna ho odvolala a to jí dodnes nemůže odpustit. Nyní se bratranec Kalousek přes všechna prohlášení o boji se zadlužením nebyl schopen přihlásit o dvanáct miliard ve Švýcarsku. Komu ministerstvo financí poskytuje daňové úlevy, je také tajné.

Pane Švarci, tuším, že s Vámi bude větší sranda, než s bývalým místostarostou Šustrem, ten byl takovej suchej. Chtěl bych vás požádat, abyste se během svého rozhlížení ve funkci, rozhlédl i po Palmovce, jsou tam rozbité a nenatřené lavičky, nešlo by s tím něco udělat? Díky.

S pozdravem

Mgr. Tomáš Pavlů

P. S. Víte kdy budou zveřejněny nahrávky o zvýšení ceny Nové Palmovky v MF dnes? A co říkáte nahrávce o stavbě jiného centra na Palmovce, kterou už MF Dnes zveřejnila?

Autor: | středa 28.3.2012 8:47 | karma článku: 19,75 | přečteno: 1009x
  • Další články autora

Švýcaři, ruce pryč od našich manažerů

My, níže podepsaní občané České republiky, vyjadřujeme své hluboké znepokojení nad činností švýcarské justice. Je skutečně zarážející, že si cizí stát dovolí předvolat k soudu naše nejlepší manažery a podnikatele. Tito muži využili všechny legální možnosti, které jim poskytovalo naše spravedlivé české právní prostředí. Obviňovat je z praní špinavých peněz je skutečně absurdní.

15.5.2013 v 9:09 | Karma: 30,82 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Ostatní

Možná přijede i sekačka

Městská část Praha 8 oznámila, že park na Palmovce, kterému se říká Pod plynojemem, přešel do vlastnictví města a konečně o něj může pečovat. Přiznám se, že jsem nikdy nerozuměl argumentům, že park patří Českým drahám, a tak tam město nemůže posekat trávník. Magistrát má prostředky na zaplacení tunelu Blanka, jehož původní cena vzrostla ze 17 miliard na 38. Praha 8 chce stavět radnici s obchoďákem za více než miliardu a zároveň občanům oznamují, že nemohou pečovat o park. Jedná se o veřejný prostor a jestli to vlastní státní České dráhy nebo obec je v takovém případě, domnívám se, vedlejší.

2.5.2013 v 11:20 | Karma: 13,07 | Přečteno: 682x | Diskuse| Ostatní

Guerilla gardening na Praze 8

To Vám jdu po Palmovce a říkám si, jak by to tady mohlo být hezké, kdyby o ni místní radní pečovali. Zlatý déšť kvete o stošest, sakura jakbysmet a jaro je nejen cítit, ale i vidět všude kolem. Dost romantiky: dýleři zde dýlují, kontejnery na pěší zóně stojí a podivné existence jsou všude kolem. Ještě, že opravili lavičky, však jsem psal, že to mají opravit. Skutečně jich pár opravili, že by blýskání na lepší časy?

29.4.2013 v 9:11 | Karma: 19,05 | Přečteno: 820x | Diskuse| Ostatní

Obyvatelé Prahy 8, odstěhujte se na Šumavu

Pod názvem Budoucnost dopravy v Dolní Libni se 14. března na radnici Prahy 8 konala veřejná debata. Setkání organizoval a moderoval zástupce starosty pan Michal Švarc (TOP 09), jistě mu patří poděkování za organizaci. Debatu však mohl moderovat skutečný moderátor a pan místostarosta se mohl zaměřit na věcnost diskuze. Pan starosta Jiří Janků (ODS) si na besedu vyhradil pouhou hodinku, do voleb daleko, tak proč se zabývat názory občanů, že?

27.3.2013 v 13:28 | Karma: 16,11 | Přečteno: 803x | Diskuse| Ostatní

Je městská policie pohodlná policie?

Není žádným tajemstvím, že Městská policie Praha má mizernou pověst. Například nakoupila tři vozidla Hummer, po zjištění nákladů na provoz se jich zbavuje. Koupila také vznášedlo a už ho také nepotřebuje. Nákup předražených nožů a revolverů, (které také vrací), je ničím ve srovnání se zatčením bývalého šéfa pražské městské policie ve chvíli, kdy odjížděl s úplatkem. Bídnou pověst vedení bohužel nevylepšují ani strážníci svými občasnými potyčkami s občany, které mají chránit. Nejznámějším případem je pan Frištenský, který se zastal popíjejících bezdomovců na Andělu. Hoši si ho vzali do parády a Frištenský šel kvůli napadení veřejného činitele málem sedět. Naštěstí zde bylo video, které prokázalo jeho klidné chování, a v říjnu minulého roku státní zástupce stíhání zastavil. Svědectví městských strážníků by ho poslalo za mříže.

21.3.2013 v 9:15 | Karma: 41,99 | Přečteno: 5554x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Jako v komunistickém Československu. Britský novinář obviňuje vlast z cenzury

2. května 2024  19:20

Velká Británie má problémy se svobodou slova, lidé se bojí říkat nahlas názory o kontroverzních...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1846x
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Seznam rubrik