Opencard Vás vypeče a revizor zkásne

V neděli ve 21.30, vědom si své povinnosti platit za pražskou hromadnou dopravu, jsem na stránkách opencard zakoupil kupón na další tři měsíce. Do emailové schránky přišlo potvrzení, že platba byla přijata: „Vážený zákazníku, potvrzujeme úspěšné přijetí platby za Vaši objednávku. Pokud jste zvolil/a elektronické jízdné, můžete si kupón/y vyzvednout …,“ a blablabla.

Později se ukáže, že ono  blablabla je strašně důležité. Ráno jsem zašel na nejbližší stanici metra k validátoru. Displej mi ukázal, že žádný kupón na kartě není. Trošku mě to zarazilo, ale v pondělí ráno člověk takové maličkosti neřeší, zvlášť když má potvrzení, že jeho účet je o 1 480,- Kč lehčí. Klidně jsem pokračoval v cestě do zaměstnání. Cestou jsem nadával na spořitelnu, která si jistě někde suší 1 480,- Kč a bohatne na úrocích. Uvažoval jsem také, co se stane, až přijde revizor a dá moji kartu do své mašinky. Bude tam jízdenka, nebo nebude?  Naštěstí jsme se nepotkali.

Před 12 hodinou jsem měl opět cestu kolem validátoru, zase nic. Na mailu jsem však našel sdělení: „Vážený zákazníku, kupón Čtvrtletní - občanská, zakoupený v objednávce č. 0003446018 na jízdní průkaz č. xyz  (opencard), nebyl doručen v časovém termínu. Za tento kupón budou v nejbližším možném termínu odeslány peníze na účet, ze kterého přišla platba za objednávku. Děkujeme za využití e-shopu DPP.“

Okamžitě volám na zákaznickou linku Opencard a zde se dozvídám další tajemství tohoto předraženého projektu. „Záleží na datu zadání, pokud jste zadal datum 3. 4., tak musíte kartu validovat nejpozději 3. 4. Jinak vám peníze budou vráceny na účet.“

Tak takto funguje tento ďábelský projekt z dílny ODS.  Ať už zaplatíte jízdné z karty, převodem nebo na přepážce, kartu musíte validovat nejpozději v den počátku platnosti kupónu do 23 hodin. Pokud nebydlíte na metru ale třeba v Ďáblicích nebo v Modřanech, musíte se nejdříve dostat k mašince zvané validátor. Pokud vaše karta není validována, jedete na černo. Bydlíte-li v Horních Kotěhulkách v páté zóně a nejbližší validátor je v 1. zóně, jedete do první zóny na černo.

Chci DPP poděkovat, že používá hezké české slovo validátor. Je to určitě lepší, než kdybychom počeštili jiné francouzské slovíčko composter.  Na francouzských nádražích vyzývají cestující: „Composter votre ticket.“ Potom bychom v Praze chodili kompostovat opencard do kompostu. Validovat u validátoru zní určitě lépe.

Dále chci poděkovat řediteli DPP panu Dvořákovi, že si najde čas na golf v Dubaji. Jsem rád, že letenky zaplatil poslanec Suchánek z ODS v hotovosti. Představa, že by ředitel DPP musel letenku kompostovat ze svého účtu v den odjezdu, je skutečně invalidní.

Autor: | úterý 5.4.2011 8:12 | karma článku: 45,45 | přečteno: 12563x
  • Další články autora

Malý ranní tyran v akci

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75