Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kontaktní kampaň z první ruky

Kontaktní kampaň je v místních volbách důležitější a také nebezpečnější než v parlamentních, lidé se mohou ptát na konkrétní problém v dané lokalitě. Pro kandidáty je jednodušší shlížet z plakátů než jít mezi lidi a diskutovat, a tak jdu mezi lidi, rozdávám letáky s programem a diskutuji.

Kobylisy, minulý týden:

„Mě zajímá jedna věc, jak budete řešit psí ..., víte co! Když roztaje sníh, je toho na chodníku spousta a je tam také plno vajglů,“ říká starší muž na zastávce autobusu. Vedle stojí mladý muž, který se zájmem poslouchá naši konverzaci. Takovou otázku jsem nečekal, jsem zaskočen, ale spustím: „Důležité je, aby lidé uklízeli po psech, radnice musí zajistit průběžný odvoz sněhu a mít připravené lidi  na úklid, když sníh začne tát. To víte, být ve správný čas na správném místě.“ V duchu si gratuluji, jak jsem to vyřešil.  „No, před několika lety se říkalo, že ta psí hovna se poznají podle DNA a majitelé budou muset platit pokuty,“ rozhojňuje se muž. To jsem tedy nikdy neslyšel. „Hm, DNA je dost drahá záležitost, to by ten úklid i přes pokuty byl drahý.“ „No, já se ptám, že podle toho budu volit.“ „Hm, je důležité po psech uklízet a mít dost prostředků na úklid.“ Tak to vypadá, že jeho hlas jsem nezískal. Mladý muž, který stál vedle, odhazuje nedopalek do koše, podává mi ruku a utíká na autobus. Tento nám to tam možná hodí. 

 

Palmovka, sobota ráno:

„Strčte si to do ... “

 

Libeň, pátek ráno:

„Pánové, mohu Vám dát osobně svůj program! Žádná reklamní agentura!“ „Ukažte, KDU, jó, to my volíme,“ říká romský dělník i ostaní si berou program. Dívám se jim do očí, čekal jsem, že mi vmetou do tváře aféru Čunek, ale nic z toho. „Budem Vás volit.“ Chlapi nakládají nářadí do aut a vypadá to, že to myslí vážně. Díky.

 

Kobylisy, sobota:

 „Kdybyste byl z TOP nebo ODS, tak bych si to vzala, ale z KDU? Hm, to ne.“ Nevzdávám to: „Víte, ještě je brzy hodnotit současnou vládu, ale zatím neudělali nic proti korupci, tzv. akcie na majitele, ať už chybou nebo schválně, byly opět povoleny. Transparency International přestala jednat s Johnem o jeho protikorupčním boji, protože jeho opatření jsou formální. Zátěž reforem ponese střední třída, vy a já,“ přesvědčuji atraktivní dívku. „Dobře, tak  mi to dejte.“

 

Kobylisy, sobota odpoledne:

„Vyližte si s tím ... Ne vy, ale ti, co jsou na těch fotkách.“ „Ale já jsem na těch fotkách,“ říkám podnapilému muži, asi bezdomovci, očividně je zaskočen.

 

Mnohokrát na mnoha místech Prahy:

„Nevolím.“

 

Kobylisy, neděle odpoledne:

Jezdím na kolečkových bruslích. „Vy jste za KDU? To si myslíte, že to vytrhnete, když tady budete jezdit na kolečkových bruslích a rozdávat letáky? Konzervativní strana a vy jezdíte na kolečkových bruslích,“ říká nazlobeně muž středního věku. Takový argument skutečně nechápu. Znamená to, že program konzervativní strany se má roznášet v proutěných nůších a program liberální strany v bikinách?

 

Kobylisy, sobota odpoledne:

„Zasadili jsme 4 000 stromů,“ hlásí ODS ze svých stojanů. Hm, zajímavé, před letními volbami to bylo 1 000 stromů. Že by ODS během léta pořádala brigády a sázela stromky? To se mi nezdá, v létě se stromky nesází. I když v politice člověk nikdy neví!

 

Libeň, neděle dopoledne (včera):

Jsem u stánku TOP 09, kde se nabízí párky a pivo. „Co uděláte pro obnovu této památky?“ ptá se energická žena a ukazuje na Palác Svět poté, co jsem jí řekl, že jsem z místní organizace KDU-ČSL. „No, je to soukromý majetek, tak to je těžké...“ Žena mě nenechá domluvit a spustí: „Mě nezajímá politik, který říká, že je to těžké.“ Žena mluví o vyvlastnění domu. To, že by slibovala TOPka? Vypadá to, že chce slyšet jasné a rychlé řešení a TOP nabízí klobásky, pivečko à la ČSSD, asi nejlepší způsob, jak zaujmout voliče ...  Chléb a hry, dáme vám ho více, než si myslíte. Kalousek and Bárta for president!

 

A na závěr, Libeň, neděle (včera):

„Já jsem jsem ateista, já vás nemohu volit.“ „Proč ne? Vždyť, chcete transparentní zakázky, tak jako já, chcete čisté ulice, tak jako já!“ „No, tak mně to dejte, jste přesvědčivej.“

Autor: | pondělí 11.10.2010 11:56 | karma článku: 15,01 | přečteno: 1241x
  • Další články autora

Bývalý šéfredaktor Respektu kandiduje na starostu Prahy 8

Osmička sobě, KDU-ČSL a osobnosti Prahy 8 vstupují do voleb s číslem 10. Naši kandidátku povede pan Tomáš Němeček, který pracuje jako hlavní právník Psychiatrické nemocnice v Bohnicích. Němeček pracoval dlouhá léta jako novinář a je nositelem všech českých novinářských cen, včetně prestižní Ceny Ferdinanda Peroutky.

29.8.2014 v 13:07 | Karma: 6,93 | Přečteno: 705x | Diskuse| Ostatní

Místopředseda vlády podpořil referendum proti hazardu

Pavel Bělobrádek, místopředseda české vlády a předseda KDU-ČSL, vystoupil ve středu 18. 6. na jednání zastupitelstva MČ Praha 8. Ve svém vystoupení poděkoval všem, kdo se zapojili do přípravy referenda proti hazardu, sbírali podpisy a připojili svůj podpis.

19.6.2014 v 9:55 | Karma: 10,39 | Přečteno: 242x | Diskuse| Ostatní

Malý ranní tyran v akci

Malí tyrani dosahují zralosti před dvacátým čtvrtým měsícem, v odborných textech se o nich hovoří jako o parentotyranech ranních, existují různé mutace parentotyranů, např. hlučný, noční, všechnoberoucí či rodičovskoupostelokupující.

18.5.2014 v 11:10 | Karma: 15,60 | Přečteno: 781x | Diskuse| Osobní

Zpackané referendum a účet za 1,5 milionu

Radnice Prahy 8 se velmi chlubila historicky prvním referendem na svém území. Jestli se bude chlubit i nyní je otázka, k referendu dorazilo pouze 13,81% a je jistě smutné, že radnice není schopna občany informovat a stanovit termín, tak aby k referendu přišlo více lidí. Referendum bylo o zákazu heren a hazardu.

14.4.2014 v 10:45 | Karma: 14,19 | Přečteno: 666x | Diskuse| Politika

Proč jsou v Praze 8 dvě referenda?

V Praze 8 se sešla v jednom období dvě referenda, která se zabývají stejným problémem. Na jedné straně zde máme aktivisty, kteří sbírají podpisy a chtějí zákaz heren a hazardu, na druhé máme radní, kteří chtějí zakázat herny a hazard. Vypadá to jako scéna z Monty Python, kdy organizace NBOP (Národní boj za osvobození Palestiny) bojuje s BNPO (Bojem za národní palestinské osvobození).

10.4.2014 v 9:05 | Karma: 16,75 | Přečteno: 471x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

KOMENTÁŘ: Kovačič spáchal na Markíze profesní sebevraždu, PPF to dobře ví

3. června 2024  17:19

Když moderátor pořadu televize Markíza Michal Kovačič 26. května na konci pořadu Na tělo...

Slovák sloužil v ruské armádě, zajali ho na Ukrajině. Zpět do Ruska netouží

3. června 2024  17:16

Na Ukrajině zadrželi slovenského občana, který údajně sloužil na straně Rusů a vzdal se ukrajinským...

Zelenskému se hroutí mírový summit. Spojenectví s USA dostává trhliny

3. června 2024

Nedorazí ani Číňané, ani Saúdové. Z očekávaného mírového summitu ve Švýcarsku se omluvilo několik...

Řidička najela do pořadatelů půlmaratonu v Budějovicích, jednu ženu zranila

3. června 2024  16:45

Řidička terénního vozu najela v sobotu v Českých Budějovicích do skupinky lidí, kteří se jako...

  • Počet článků 114
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1846x
Aktivní občan Prahy 8, člen KDU-ČSL, předseda místní organizace.

Seznam rubrik