Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vy, vy politici. Jen počkejte!! Nu pogodi!! Manuál jak na politiky.

Volte koho chcete. Ono je to skoro putna. Ale pozor jenom skoro! Jak se vyznat v politicích. Poradím vám. Jen prosím, udělejte si to podle sebe a na žádné rady nedejte.

Kdo čte můj blog, ví že jsem více doprava. Kdo čte můj blog, musí vědět, a teď se k tomu veřejně přiznám, že po té události, kdy jsme si cinkli klíčem na náměstích, volím pravici. Tedy vždy jsem volil. Třeba mě mučte chlebovou polívkou, volil jsem ODS. Ale co teď? Mám jisté sympatie k jednomu hnutí, ale je to správně? Co když vhodím ten lístek do té urničky a pak zase budu čtyři roky nadávat.

A tak jsem se rozhodl. Budu sledovat vystoupení uchazečů o trůn. Pokoukal jsem pár debat a moudrý jsem nebyl. Až………..   

Sledoval jsem v pondělí večer debatu na ČT24 kterou vedl moderátor pan Železný. No to bylo tedy představení. Dosavadní politici, kteří byli u korýtka dosud, jsou out.  Jsou absolutně špatnými až nebezpečnými herci.  Jdou až tak daleko, že se stali sami sobě nečitelnými.  V podstatě se dá říci že pokud jim ještě zbylo něco v dutině, které se říká mozkovna, tak pak nemohou věřit slovům která vypouštějí z vlastních úst. Politika je pro ně velké divadlo za zpropadeně dobrý bakšiš. Bohužel z našich kapes.

Byl jsem mírně v šoku, co jsem zavinil. Ano i já jsem zavinil, že tuto zemi vedli od roku 89  lidé bývalých vládnoucích stran, koalicí a trapných seskupení okolo koaličních smluv. Já jsem přispěl k tomu svým hlasováním, že mohli vzniknout ty zrůdné S-karty, ty hrozné OPEN CARD, ten nefunkční registr vozidel, ty karty IZIP za 2 miliardy Kč a další a další paskvily. I já vlastně můžu za to co se děje okolo MUS, okolo Plzeňské Škodovky, Kladenské Poldi, i já jsem neudělal nic proti vytunelování LIBERTY, atd. atd.

 Jak z toho ven? Vzpomněl jsem si na jednu veličinu lidských dějin. Vzpomněl jsem na Abrahama Lincolna. Když nevěděl, nebo váhal, kterou cestou jít, vzal arch čistého papíru. Uprostřed udělal čáru od shora dolů. Nahoru nadepsal problém, věc, co chtěl řešit. Na jednu stranu nadepsal + a na druhou -. Pak sedl a na každou stranu psal a psal. Všechny plusy a všechny mínusy co ho napadli. Když ho už nic, ale opravdu nic nenapadlo, ukončil sepisování. Pak jednoduše sečetl všechny plusy a po té mínusy. Co převažovalo, pro to se rozhodl.    

Vzal jsem papír a podle tohoto vzoru nadepsal „Koho volit?“  Pustil jsem si ještě jednou tuto debatu na internetu a dělal jsem si plusy a mínusy u jednotlivých stran a u jednotlivých kandidátů – lídrů stran. Výsledek se na mě šklebí zcela jasný.

Paní Němcová ODS – vždy jsem je volil. Dle slov paní Němcové vše dělali dobře, za nic nemohou, to všechno ti druzí. A ta arogance v hlase. Tohle že jsem opravdu podporoval svým hlasem 23 let. Je mi ze mě šoufl.

Pan Zavadil ČSSD – neměl jsem ho rád jako odboráře. V debatě mě překvapil a to velmi mile.

Paní Semelová KSČM – tak ty jsem nikdy nemusel. Ty mi kdysi pěkně zavařili. No jo pozor. Inteligentní projev a konstruktivní připomínky. Že by opravdu byli jiní než jejich Stalinská partaj?

Pan Herman KDU-ČSL- nemusím je. Mám někde zakódované že jdou s každým. Hlavně být u korýtka. Viz někdejší předseda – had na tři(dej mu pánbůh věčnou slávu). A hlavně co ten arogantní Kalousek. Vždyť je od nich. Ale pan Herman – kultivovaný a inteligentní projev. Chytrý chlap.

Pan Schwarzenberg –TOP 09-je mi líto pane kníže. Mám vás rád ale jste jen marketingovým nástrojem bezpáteřního místopředsedy. I když jako jediný z dosavadní koalice dokáže alespoň přiznat „Ano to se nám nepovedlo.“ Na rozdíl od paní Němcové a ODS které se povedlo vše na co sáhli. Proto jsme asi v řiti že?

Pan Žák –SPOZ – nečitelný, impulzivní. Možná není špatný ve svém obru na dopravě. Ale mírně řečeno čertík co pořád vyskakuje z krabičky aniž by někdo sundal víko.

Pan Babiš-ANO-no tak v politice nic neukázal. Protože tam ještě nebyl. Zdravé názory. Věcná  diskuze. Co neví na to neodpovídá. Priority má jasně srovnané v hlavě. Koneckonců jinak by nebyl tak úspěšný podnikatel.

Pan Bartoš – Piráti- dříve když jsem slyšel název té strany myslel jsem že sem přijeli z Karibiku. Pozor. Velmi chytrý a inteligentní člověk s přehledem. Velmi žhavý favorit alespoň pro moji volbu.

Pan Liška – Zelení – nevím proč, ale spojoval jsem si je jaksi z aktivisty přivázanými ke stromu na Šumavě. Pan Liška opět mě osobně překvapil a to velmi mile. Chytrý, inteligentní člověk.

A teď co s tím.

No já mám vybráno, co bych to nepřiznal. Jestli to tak dopadne nevím. Já bych viděl velmi konstruktivní koalici ANO, Piráti, Zelení, KDU-ČSL. A pokud to nebude stačit, poradil bych jim se skromností sobě vlastní. Zůstaňte konstruktivní opozicí.

Prostě ty strany a jejich lidé které to tu s odpuštěním celé podělali, ty fakt už nemůžu. Každý může udělat chybu. Ale musí ji nejen přiznat, ale taky ji napravit. A já se obávám že představitelé ODS a TOP, kteří nás už tolikrát zklamali a podvedli, a přitom mají tu drzost říkat že je vše v pořádku, že představitelé ČSSD kteří s nimi drží partu, jen naoko se tváří že jsou v opozici a jejich odnože SPOZ, Hlava na hoře,  a další tak těch se obávám že jim jde jen o koryto.   

Je to ožehavé téma ta politika, já vím. Ale mně to nedá. Vždyť tady žiju a tak se mi tulíbí.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomas Argo | úterý 15.10.2013 22:33 | karma článku: 16,73 | přečteno: 653x
  • Další články autora

Tomas Argo

Jak to vidím já. Aneb, radním 137 dní.

Pravda je, že dost blbě. Mám 2,5 dioptrie na čtení. Když zapomenu brýle, vidím prdlajs.

12.4.2015 v 14:00 | Karma: 9,37 | Přečteno: 333x | Diskuse| Ostatní

Tomas Argo

Tři měsíce v jiném světě. Aneb, potká mě schíza?

Ještě před rokem jsem byl plně zaměstnán v komerční sféře a ani náznakem jsem neuvažoval o kariéře politika. Neuměl jsem si představit proč politikům všechno trvá jak se říká lidově „jak lačnému ....“. Dnes už to vím, ale nechápu.

26.2.2015 v 12:00 | Karma: 10,48 | Přečteno: 589x | Diskuse| Liberec

Tomas Argo

Vlajky vlajte a ty hudbo pěkně hraj.

Vyvěsit na Libereckou radnici vlajku Tibetu? Nevyvěsit na radnici nic?

23.2.2015 v 0:00 | Karma: 16,79 | Přečteno: 496x | Diskuse| Liberec

Tomas Argo

Narušitel-poídka z kapsy mantlu starého trampa

Dřevěná lavice, trochu chladná noc na to, že je konec června. Uprostřed místnosti ohromná, vyhaslá, násypná kamna s litinovou hlavou a na ní nápis Fiĺakovo. Ve dveřích místnosti, jediném otvoru ven, dva vojáci. Každý v ruce ostře nabitou osmapadesátku, nataženou a odjištěnou.

29.7.2014 v 7:01 | Karma: 9,37 | Přečteno: 334x | Diskuse| Letní povídka

Tomas Argo

Bloger V. Mikeska se ptá, tak tady je odpověď.

"Kam se poděl Zeman? Nedá mi to se nezeptat, kam se poděl náš nejlepší pan prezident, jeho excelence bojující za práva spodních 10ti miliónů ?"

12.6.2014 v 22:00 | Karma: 13,09 | Přečteno: 704x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Za jeden krok vpřed dva vzad. Západní rozhodnutí jsou pomalá, říká Zelenskyj

20. května 2024  20:46,  aktualizováno  20:53

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si v interview s agenturou Reuters postěžoval na pomalá...

Absurdní! Nehorázné! Izrael a USA odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32

Izraelský premiér Netanjahu prohlásil, že žádost hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu...

„Z platu za práci pro stát nevyžiju.“ Zaměstnanci soudů míří do stávky

20. května 2024

Premium Vláda má další problém. Po učitelích a zemědělcích budou stávkovat i zaměstnanci soudů....

Prokurátor soudu v Haagu požádal o zatykače na Netanjahua a lídry Hamásu

20. května 2024  13:31,  aktualizováno  19:38

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan v pondělí požádal o vydání...

  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 878x
Občas je dobré se ozvat.

Seznam rubrik